Нови кров и котларница за СМШ Иван Горан Ковачић

Фото: СМШ Иван Горан Ковачић

Након годину од затварања сале за физичко васпитање у СМШ Иван Горан Ковачић због безбједности дјеце, ове седмице почињу радови. Санација подразумјева и комплетно сређивање унутрашњости сале. Још један велики пројекат започеће ускоро у овој установи, а ријеч је о реконструкцији котларнице.

Велики проблем са којим се бори управа школе, професори физичког васпитања и ученици, требао би бити рјешен за 72 дана, колико је уговором дато извођачу „Ентеxт инжењеринг“ из Подгорице.

Школа је добила дозволу да радови почну и прије престанка важења одлуке о забрани градње, а уз кров биће саниран и комплетан ентеријер, казала је за РТХН директорица Љиљана Карановић.

– Добили смо одобрење Општине Херцег Нови и Министарства просвјете да почну радови јер нам се заиста жури. Извођачи су у претходном периоду сваког дана били у школи и очекујемо да радови почну током седмице. Биће то сјајна прича јер нећемо добити само сређивање крова, већ комплетно глетовање зидова, кречење, промјену елоксира, сређивање паркета.

Истиче да су направили добар договор са колегама из актива физичког васпитања да се часови, до завршетка радова одржавају на отвореном, те да је потребно још мало стрпљења и међу запосленима али и родитељима и дјецом.

Вриједност инвестиције је преко 150 000 еура, а финансијска средства обезбједила је Управа јавних радова, садашња Управа за капиталне пројекте.

НОВА КОТЛАРНИЦА ДО ПОЧЕТКА ГРЕЈНЕ СЕЗОНЕ

Ускоро би у требала да почне и санација котларнице како би ове зиме ученике сачекале топле учионице, али и фискултурна сала, јер је једна од ријетких у Црној Гори која има гријање, рекла је директорица Карановић.

– Добили смо финансијску сагласност и одобрење Министарства просвјете да распишемо тендер за реконструкцију комплетне котларнице, дакле система гријања. Пројекат је готов, остаје да се заврши тендерска процедура, а то ће сигурно бити прије почетка грејне сезоне. Вриједност тендера је 102 000 еура, а новац је обезбједило Министарство просвјете. Тиме ће бити обухваћено и гријање сале за физичко васпитање, а мислим да је међу ријеткима у Црној Гори која то има. Доста је урађено током љета, сређено, чисто и вјерујем да смо сада створили пристојне услове за боравак дјеце, казала је Карановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here