Пожар у Глоговику локализован

У Глоговику, дијелу Зеленике, јутрос је у 8:55 избио пожар, а на терену је било 15 припадника Службе заштите и спасавања Херцег Нови и четири камиона. Пожар је локализован а надају се да ће бити угашен за сат, казао је за РТХН командир Службе Златко Ћировић. У Глоговику су и припадници Управе полиције по позиву Службe јер сматрају да је пожар подметнут.

– Упутили смо једну екипу која нам је одмах јавила да је потребна помоћ. Повукли смо екипу са Њивичког пута и још двије и упутили их у Глоговик, тако да су на терену била четири камиона и 15 припадника Службе. Пожар је локализован, није угашен, али се надам да ће бити у наредних пола сата до сат. Већ смо повукли једну екипу, чим напуни воду, опет ће бити дежурна на њивичком путу јер је пожар још активан при врху брда изнад Њивица. Још увијек имамо екипу на Бјелотини гдје дежурају како би заштитили куће које су у близини. Нисмо упућивали апел Директорату, а надамо се и најављеној киши вечерас, казао је командир Ћировић.

Како појашњава, сматрају да су пожари подметнити јер чим се стабилизује ситуација на једном мјесту, избије нови пожар на другом.

– Наше сумње да је ријеч о подметању пожара су оправдане. За пожар у Зеленици смо јутрос обавјестили Управу полиције, послали су екипе на терен. Надам се да ће открити починиоце, казао је Ћировић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here