Донација кошаркашког и ватерполо кампа Луштица Беј Дјечијем дому Младост

Сав приход од котизације кошаркашког и ватерполо кампа „Тренирај као шампион“ одржана у Луштици Беј, у износу од 7400 еура – биће дониран Дјечијем дому „Младост“ у Бијелој.

Како је саопштено из ове компаније, програм под називом „Тренирај као шампион“ покренут је прије годину, као вид подстицаја развоју младих у бављењу спортом у локалној заједници – обухвата кошаркашки и ватерполо камп, а одвија се у сарадњи са нашим спортистима који су се прославили као свјетски шампиони у овим дисциплинама.

Како наводи Кристина Шканата из маркетинга компаније Луштица Девелопмент, у првој едицији кошаркашког кампа учествовали су и малишани из Дјечијег дома у „Бијелој“.

– Заиста смо поносни на иницијативу „Тренирај као шампион“ јер она рефлектује нашу посвећеност његовању односа са локалном заједницом и подршку младима, а уједно и промовисање здравог начина живота у коме бављење спортом има једну од најважнијих улога. Прилика да се дјеца упознају са врхунским спортистима и добију од њих важне животне лекције, савјете и подршку за даљи развој непроцјењива је за мотивацију младих талената а нама увијек даје могућност за још један вид сарадње са заједницом – истакла је она.

Кошаркашки камп који је предводио спортски амбасадор Луштице Беј и један од најпознатијих свјетских кошаркаша, Владе Дивац, завршен је јуче, фотографисањем учесника са шампионом и ревијом кошаркашких умијећа која су приказали полазници.

Ватерполо камп прослављених шампиона Вјекослава Пасковића и Дамјана Даниловића завршен је 24. јула уз учешће око двадесет полазника. Оба кампа су одржана по други пут као дио Луштица Баy пројекта „Тренирај као шампион“, чији је циљ промоција спорта, нарочито оних који се традиционално његују у Боки, код дјеце са овог подручја али и малишана који су гости у Боки.  Током кампова код дјеце и младих, поред спортског духа, развија се и одговоран однос према окружењу, што је овом акцијом још једном доказано.

Након завршетка спортске каријере, заправо као њен наставак, један од најважнијих циљева кошаркашке легенде Влада Дивца је подршка дјеци и развоју младих талената у спорту.

– Правилан психофизички развој, рад и самодисциплина, а посебно незаборавна дружења, изазови, подвизи и нароличито тимска подршка у бављењу спортом за сваког младог човјека су драгоцјена искуства која стиче и даље носи кроз цијели живот. Веома се радујем што заједно са Луштицом Баy на овај начин помажемо стварање нових талената и истворемено помажемо заједници – казао је Дивац.

Читава породица Дивац се већ петнаест година бави хуманитарним радом кроз своју фондацију, а у слободно вријеме љета често проводе у Луштици Беј.

Ватерполо тренер Вјекослав Пасковић истиче да је са нескривеним задовољством ишчекивао завршетак оба кампа како би, заједно са Луштицом Беј и свим полазницима кампова, показали да добар спортиста најприје мора да има велико срце.

– До златног одличја и резултата стиже се упорним радом, посвећеношћу, његовањем талента, али и ферплеј понашањем и на терену и ван њега јер су спортисти најбољи промотери једни земље и свега што она представља –поручио је Пасковић. Кошаркашки камп је организован на новим теренима Централа, новог насеља у Луштици Беј, који су на располагању гостима, резидентима, мјештанима,  као и професионалним спортистима. Ватерполо камп је одржан у заливу Траште.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here