Нова обука Црвеног крста ЦГ за геронтодомаћице

Из Црвеног крста Црне Горе позивају незапослене старости од 30 до 55 година да се пријаве за похађање обуке за помоћ у кући – геронтодомаћице за пружање подршке старијим особама.

Обука се спроводи по акредитованом програму, а током пет дана учесници имају прилику да науче више о: програму помоћ у кући, структури корисника и њиховим потребама, обавезама геронтодомаћица, мотивацији за рад, тимском раду, организацији времена, превенцији синдрома изгарања, обављању кућних послова, хигијени простора, активном слушању, комуникацији са старијим особама са оштећењем слуха и/или вида, решавању конфликата, породичним односима, насиљу над старијима, менталном здрављу старијих, пружању прве помоћи…

Заинтересовани се могу пријавити на mail: igor.jokanovic@ckcg.me или путем телефона 020 241 819. Наредна обука за геронтодомаћице је планирана од 29. августа до 2. септембра, број мјеста је ограничен, а пријаве трају до 25. августа.

Из Црвеног крста Црне горе позивају незапослене да искористе прилику да стекну значајна знања и вјештине, као и сертификат који им може помоћи да лакше дођу до посла.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here