Тешановић и Укропина донијели побједу на Требишњици 

Foto: VPSCG

Ватерполо репрезентација Црне Горе која се налази на припремама у Требињу побједила је синоћ на  новотвореном базену на Абазовини репрезентацију Србије. У предивном амбијенту базена поред Требишњице, изабраници Владимира Гојковића побједили су након извођења петераца 20:19 (6:2, 3:4, 5:6, 2:4, 4:3).

Одлично су почели Марко Петковић и саиграчи. Повели су 6:2 на полувремену резултат је био 11:8. У задњу дионицу су водили 13:12, да би се регуларни дио завршио без побједника 16:16.

Лјубитељи ватерпола у Требињу имали су прилику да гледају сјајан меч, велику борбу, неизвјесну завршницу и пенал рулет, у којем је више концентрације и среће имала селекција Црне Горе. Меч су у последњој серији одлучили голман Петар Тешановић који је одбранио шут Николи Лукићу, да би Алекса Укропина донио побједу која је увијек драга против великог ривала.

Стрелци за Црну Гору: Канстанин Аверка, Василије Радовић и Алекса Укропина по три, Марко Мршић, Стефан Видовић и Марко Петковић по два, Мирослав Перковић, Владо Попадић, Душан Матковић, Јован Вујовић и Лука Муришић по гол.

Голове за Србију су постигли: Страхиња Рашовић шест, Душан Мандић четири, Ђорђе Вучинић и Василије Мартиновић по два, Сава Ранђеловић и Никола Лукић, Виктор Рашовић, Марко Радуловић по један погодак.

Селектор Владимир Гојковић је казао да је меч био одличан и неизвјестан.

– Пенал рулет је био на нашој страни. У Требињу се ради на високом нивоу  и тако ће бити до суботе када завршавамо заједничке припреме са репрезентацијом Србије. Осим Уроша Чучковића сви играчи су здрави и  надам се да ће тако и остати, рекао је Гојковић.

Послије припрема у Требињу репрезентативци Црне Горе ће десет дана провести у Котору, а 18. августа путују на турнир у Нјемачку. Репрезентацију Србије очекује турнир у Италији, затим слиједи завршница пред одлазак на турнир првенства Европе у Сплиту.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here