Демократе: Поносимо се Бором Лучићем, а нека се УРА и СНП поносе Кошутом и Куртијем

Поводом рјешења о именовању и разрјешењу чланова Одбора директора, директора и њихових помоћника у државним предузећима, министраствима и управама на 15. Сједници Владе ЦГ, саопштењем су се обратили из ОО Демократе Херцег Нови. Саопштење преносимо интегрално:

-Таман смо мислили да не може скандалозније од именовања Артана Куртија, вишеструко осуђиваног лица за више кривичних дјела, на високу и веома одговорну функцију у безбједносном сектору, а онда нам је Дритан Абазовић јуче вратио и Кошуту на сцену. Оног господина Кошуту, који је широј регионалној јавности постао познат по изјави која се може сврстати једино у рубрику “Вјеровали или не”, а која је гласила (да парафразирамо) – то што ја већ имам 3 стана и двије куће не значи да није требало да добијем кредит од државе по повлашћеним условима за куповину стана у Подгорици, јер ових 5 других некретнина које имам нијесу у Главном граду. И све то изјави човјек у Црној Гори, у којој се процјењује да 30.000 породица нема ријешено стамбено питање. Не пет или шест пута као новопостављени предсједник Управног одбора Фонда ПИО, него ниједном.

Демократе су још 2019. године апострофирали незаконито, осионо и бахато понашање господина Кошуте. И тада смо јавност упознали са подацима из његовог имовинског картона, односно да посједује три стана од 85 м2, 99,6 м2 и 45, 35 м2 и двије куће од 244м2 и 38 м2, као и грађевинско земљиште. На све то, добио је стамбени кредит од државе по повлашћеним условима, тако да му је рата била око 40 еура мјесечно. И тако грамзивог човјека поставити да надзире, на крају крајева, и новчане токове Фонда ПИО са позиције предсједника његовог управног одбора исто је као, што би наш народ рекао, поставити козу да чува купус.

Очигледно је да је нелегитимна и нелегално изабрана Влада изгубила сваки компас, чему у прилог најбоље свједоче поменута именовања. И не само ова, било је ту још “бисера” у вези са којима смо благовремено упознали јавност. Питамо се само – шта је сљедеће и ко је сљедећи?

Са друге стране, на јучерашњој сједници Владе, која се претворила у прљави и приземни политички реваншизам најгоре врсте према свима онима који, како су и сами говорили, макар мало миришу на Демократе, смијењени су многи доказани професионалци, зналци и људи иза којих стоји завидна каријера. Један од њих, који по свему заслужује да га овом приликом поменемо, јесте и Боро Лучић, који је на мјесту директора Управе јавних радова сваким својим потезом и сваком својом одлуком показао како се воли цијела Црна Гора – од Улциња до Пљеваља, од Рожаја до Херцег Новог. И како је Влада Црне Горе, предвођена исфрустрираним реваншистима из Уре и СНП-а вратила човјеку којем је генерални секретар Уједињених нација уручио захвалницу, човјеку који се са више државника срео него што су поједини од чланова Владе чули да постоје и човјеку који је служио на понос поморству Црне Горе и региона када је најљепши глас о нашој држави у свијету проносио као потпредсједник Пацифичке поморске организације­?!

Да ствар буде гора, ова погубљена Влада доноси перфидну одлуку да промијени назив органа на чијем се челу налазио до скоро Боро Лучић и на тако јадан начин смијене човјека којем нијесу могли наћи ни мрљу на функцији коју је обављао, па самим тим ни основ за разрјешење – напротив, чак су многи предсједници општина и други државни и локални функционери који нијесу из наших редова само похвалним ријечима говорили о господину Лучићу и његовом непристрасном и неселективном обављању радних задатака. Кад смо код тога, захваљујући одговорном руковођењу Бора Лучића, прошлогодишњи буџет Управе, и поред полугодишњег ​ привременог финансирања, реализован је скоро у потпуности, тачније 97%, а уговорени су и сви ИПА пројекти који се финансирају из претприступних фондова ЕУ, и то у ситуацији кад је ЕУД сматрала да је то немогуће постићи, због чега је Управа добила похва­ле од више званичника ЕУ.

На крају, шта друго рећи осим – ми и цијела Црна Гора се поносимо Бором Лучићем, а нека се УРА и СНП поносе Кошутом и Куртијем, саопштено је из ОО Демократе ХН.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here