ПЛАНИРАЈ САДА, ПУТУЈ КАСНИЈЕ: ЦРНУ ГОРУ ПРЕПОРУЧУЈУ КАО НАЈЉЕПШИ ЕВРОПСКИ ПЕЈЗАЖ

Као резултат промотивних активности које Национална туристичка организација Црне Горе реализује на тржишту Велике Британије објављен је још један у низу афирмативних чланака у престижним британским медијима којим се препоручује Црна Гора као идеална дестинација за пост пандемијско путовање. Магазин “The Sun” истиче да је корона ставила на паузу све планове и путовања, али да 2021. година има добре изгледе да буде година путовања до планина и плажа Црне Горе.

Како се наводи у тексту, најјужнији фјорд у Европи – Бока Которска нуди прелијепе, а уједно и драматичне пејзаже Јадранске обале.

-Овдје се моћне планинске литице завршавају директно у море, а добро очувани средњевјековни градови налазе се у самом срцу стрмих брда. У самом срцу залива налази се посебно острво Госпа од Шкрпјела, са црквом из 15. вијека.

Како наводи овај утицајни магазин, Црна Гора се може похвалити са пет фантастичних националних паркова. Издвајају Национални парк Ловћен и пењање уз 461 степеник до врха планине Ловћен.

Препоручују и кајак авантуру на Скадарском језеру, највећем на Балканском полуострву, описујући га као рај за љубитеље птица.

Аутори овог текста осврнули су се и на љепоте сјевера Црне Горе и издвојили Национални парк Дурмитор. Црно језеро, описују као врхунац дурмиторске љепоте, језеро које својом дубоко плавом бојом и богатом боровом шумом одузима дах.

Препорука свим туристима је и да пробају сплаварење на ријеци Тари, “јер је то доживљавај који се не заборавља”, али и посјета манастиру Острог, као и бројним другим знаменитостима, природним љепотама, те локалитетима познатим по гастрономији и добром проводу, наводе у саопштењу из НТО Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here