Сазнајте више о дојењу на онлајн радионици удружења Родитељи

Онлајн радионица о дојењу у првим данима бебиног живота, у организацији удружења Родитељи, биће одржана сутра на ФБ страници удружења од 18 сати.

Труднице, породиље и маме које су недавно то постале, као и њихови партнери, имаће прилику да чују савјете патронажне сестре Санеле Растодер из Дома здравља Подгорица о томе шта да очекују у првим данима бебиног живота, а када је ријеч о дојењу.

Она ће бити гошћа вршњачких савјетица за дојење удружења Родитељи и са њима разговарати о многим недоумицама, изазовима и ситуацијама са којима се суочавају родитељи када са бебом дођу код куће, а одговараће и на питања која буду постављали у коментарима.

Ова онлајн радионица дио је пројекта „Вршњачка подршка дојењу”, који удружење Родитељи спроводи уз подршку канцеларије УНИЦЕФ-а у Црној Гори и Европске уније.

Радионица се организује у току Свјетске седмице дојења од 1. до 7. августа, у чијем фокусу је ове године јачање капацитета свих задужених да штите, промовишу и подржавају дојење на свим друштвеним нивоима. Они чине топли ланац подршке дојењу.

Циљ је информисати, образовати и оснажити циљне јавности, у које спадају Владе, здравствени системи, послодавци и локалне заједнице, а треба да јачају своје капацитете за стварање и одржавање оптималног окружења за подршку дојењу у пост-пандемијском свијету.

Током радионице родитељи и они који ће то тек постати имају могућност да поставе питања путе мејла udruzenje.roditelji@gmail.com и броја телефона +38267/26-33-54.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here