УП: На ГП Дебели бријег 28 одсто већи промет путника и возила

Фото: ГП Дебели бријег

Промет путника на граничним прелазима у Црној Гори током јуна је повећан за 51% у односу на исти период 2021. годину. Појачани интезитет међународног саобраћаја наставио се и у првој половини јула, а током претходног викенда у Црну Гору је ушло 128 хиљада путника.

Претходних недељу дана највећи промет путника регистрован је на граничним прелазима са Републиком Србијом, а повећање је изноило од 13 до 19 одсто.

Појачани промет путника регистрован је и на граници са Босном и Херцеговином, а посебно на прелазу Шћепан поље гдје је евидентирано 53% путника више него у истој седмици претходне године, док Управа полиције није доставила податке за ГП Ситница.

На граничном прелазу Дебели бријег са Републиком Хрватском евидентирано је 76.907 путника од чега 46.509 на улазу у Црну Гору, односно 28% више него претходне године.

Лучки саобраћај такође је у значајном порасту интезивирањем крузинг туризма, па је преко Луке Котор у Црну Гору претходне недеље ушло 18.947 путника. На аеродрому Подгорица евидентиран је готово два пута већи промет путника, док је на аеродрому Тиват забиљежен промет мањи за око 25%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here