„Маини“ шампиони, „Мељине“ добар организатор

Након четири вечери узбудљивих такмичења Боћарског савеза Црне Горе, спуштена је завјеса на првенство Црне Горе. У недељном финалу након четири сата такмичења и 23 минута до краја,  Томислав Ранковић је добио пар са  Стефаном Анђушићем против Дејана Стјепчића и Игора Петковића 13:2 и освојио пресудни 14. поен, односно 15. поен за побједу екипе Маини над  Палмом из Тивта. Коначни резултат био је 15:5.

Побједио је квалитет и рејтинг играча, а осјетио се умор код Тивћана због полуфиналног сусрета у суботу вече са Валом, када су побједили 14:12.

До титуле  Маини су добили тројку 9:6, пар 7:1, круг 22:18, брзинац 46:39, прецизна избијања 29:3 и 10:7 и већ споменути пар 13:2.  Боћари Палме побједили су у дициплинама брзинског избијања 43:37  и штафети 54:31 и уз један нерјешен резултат у појединцу 7:7.

Послије шампионског славља Будвана уручене су медаље. Злато екипи Маина, сребро Палми и Мељинама бронза. Завршна свечаност на зоговима у искориштена је за уручење пехара за појединачна првенства Црне Горе.

У прецизном избијању пехаре су добили: Игор Петковић (Палма), Богдан Сератлић (Вал) и Томислав Ранковић (Маини). У појединцу најбољи су били: Иво Бискуповић (Врмац), Јован Шеваљевић(Палма) и Антон Петковић (Врмац). У паровима шампион је пар Јован Шеваљевић и Ђорђе Звицер из Палме, друго мјесто је припало Томиславу и Ненаду Ранковићу из Маина и трећи је пар Антон и Фрањо Петковић из Врмца. Пехар за побједника Зимске боћарске лиге припала је екипи Бахуса из Тивта.

Учеснике плеј офа поздравио је предсједник Савеза Дејан Масловар.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here