ЦБ ХН: ПОДНЕСЕНО 75 ПРИЈАВА ЗБОГ КРШЕЊА МЈЕРА

Службеници Центра безбиједности Херцег Нови од почетка године до 8. марта обавили су 2.009 контрола лица која су у самоизолацији, а поднијели су 75 пријава због кршења мјере у циљу спријечавања ширења корона вируса. У истом периоду пружили су 59 асистенција Комуналној полицији и Управи за инспекцијске послове.

Сходно тренутној епидемиолошкој ситацији појачали су активности, направили планове и у кординацији са Управом полиције додатно оснажили центар људством из граничне полиције. Формирали су и тимове, казао је командир Центра безбиједности ХН Дејан Остојић:

– Имамо тимове који се баве надлежностима контроле самоизолације, као и тим који на пункту у Каменарима контролише забрану напуштања општине Херцег Нови. Имамо и тимове који са инспекцијским службама пружају асистенцију, обилазе терен. У сарадњи са општинском комуналном полицијом заједнички дјелујемо и регујемо по питању надлежности њиховог рада када су у питању шеталиште и паркови, објаснио је Остојић.

Контролу самоизолације обављају заједно са санитарном инспекцијом и самоиницијативно, додао је Остојић:

– Од санитарне службе добијамо спискове људи који су добили рјешења о самоизолацији и сходно њима обављамо контроле. Контролишемо доласком на адресу и путем телефона. Када утврдимо неправилности у консултацијама са државним тужилаштвом подносимо кривичне пријаве. У последњих пет дана поднијели смо једну кривичну пријаву због кршења самоизолације. Апелујем на грађане да поштују донесена рјешења, не напуштају домове без консултације са здравственим радницима да бисмо спријечили ширење корона вируса. У наредном периоду наставићемо активно контролу и процесуираћемо сва лица која крше донесена рјешења – казао је Остојић.

На пункту на Каменарима полиција контолише забрану напуштања општине ХН, додао је он:


– Контролишемо да ли су потврде о кретању валидне. Службеници криминалистичке полиције провјеравају да ли постоје неке неправилности. Уколико утврдимо неправилности консултује се државно тужилаштво, казао је Остојић.


Остојић је апеловао на грађане да се не окупљају, држе дистанцу, носе маске, поштују наредбе и буду друштвено одговорни јер само тако можемо из ове ситуације да изађемо као побједници.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here