Одликовање Јадрану за 100. рођендан од предсjедника државе, честитка стигла и од премијера

-Вијек постојања ПВК Јадран свијетла је и достојна хроника његових утемељитеља, спортиста и поштовалаца, а истовремено и израз еволуције друштвених околности у којима сте својим успјесима прославили град Херцег Нови и државу Црну Гору , навео је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић у  честитки поводом прославе 100 година од оснивања Јадрана.

Како је додао, антифашистичка традиција, слободарски и етички назори клуба, заједно са престижним резултатима домаћег и међународног карактера остаће трајна баштина којима се Црна Гора с разлогом поноси.

-Вијек трајања намеће обавезу и граду и држави за издашнијим подстицајима, који ће допринијети стварању бољих услова за снажење инфраструктурних и других потенцијала и укупно дјеловање клуба. Са жељом да и у наредним годинама будете достојни настављачи вјековне традиције ’’Јадрана’’, поводом вашег великог јубилеја донио сам одлуку да клуб одликујем Орденом Црногорске заставе II степена, навео је Ђукановић.

Јубилеј Јадрану честитао је и премијер Дритан Абазовић.

-Непроцјењив је допринос који су пливачи, ватерполисти, тренери и навијачи „Јадрана“ у току једног стољећа дали како би се идеја и дух олимпизма учврстили у националним оквирима, што ваш клуб чини једним од примјера трајања и развоја црногорског спорта. Зато вам желим да у будућности, са ентузијазмом који вас цијели вијек краси, наставите бити, прије свега – васпитна, а онда спортска институција Црне Горе – навео је Абазовић у честитки.

Он је истакао да Влада Црне Горе неизмјерно цијени улогу клуба у локалној заједници и црногорском друштву уопште.

-Наставите да будете генератор развоја црногорског спорта и репрезент Црне Горе у међународном оквирима – поручио је Абазовић у честитки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here