Cijev koja je pukla u Đenovićima u vlasništvu Regionalnog vodovoda

Potrošači u Bijeloj i Kamenarima nemaju vodu zbog havarije na cjevovodu u Đenovićima zbog nedavnih nestručnih radova investitora. Kako cjevovod nije u vlasništvu Opštine Herceg Novi već Regionalnog vodovoda, neizvjesno je kada će sanacija biti završena. Ukoliko se jutros pokaže da će radovi potrajati, novski Vodovod će naći alternativno rješenje kako bi pomogli potrošačima u Bijeloj i Kamenarima.

– Juče u 16:30 došlo je do havarije na glavnom čeličnom cjevovodu DN 600 mm u Đenovićima. Uzrok havarije je nepostojanje zaštitnog pojasa oko cjevovoda, tačnije u njegovoj donjoj zoni. Pritiskom velike količine zemljanog materijala sa gornje strane cjevovoda dolazi do deformacije u vidu smaknuća spoja između dvije cijevi. Treba napomenuti da je prije mjesec na ovoj lokaciji došlo izmještanja čeličnog cjevovoda koji je u vlasništvu Regionalnog vodovoda Doo Budva, a koje je dalo investitoru dozvolu za izvođenje radova na izmještanju. Uzrok havarije je veliki pritisak zemlje koju je investitor nabacao uz magistralni pojas bez zaštite u  donjoj zoni. Kako se sa ovoga cjevovoda snabdijevaju vodom Bijele i Kamenara do trenutka popravke cjevovoda ova naselja će biti bez vode.

Na lice mjesta je izašla komletna operativa Doo Vodovoda i Komunalna policija koja je napravila zapisnik o činjeničnom stanju na licu mjesta. Kako se radi o cjevovodu koji nije u vlasništvu Opštine Herceg Novi i Vodovoda HN, neizvjesno je vrijeme završetka sanacije.

Kada je rađeno izmještanje cjevovoda, Vodovod Herceg Novi je izrazio negativan stav, a treba napomenuti da se investitor obratio Opštini HN i Regionalnom vodovodu za dobijanje dozvole i sam angažovao izvođače za obavljanje poslova.

Ukoliko se danas u jutarnjim časovima pokaže da će sanacija potrajati, Vodovod će uraditi alternativno privremeno rješenje kako bi se koliko toliko normalizovalo vodosnabdijevanje Bijele i Kamenara, saopšteno je iz Tehničke službe hercegnovskog Vodovoda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here