„Ајкуле“ поражене од Србије, играју за 7. мјесто

Foto: Ana Feher

Ватерполисти Црне Горе одиграли су добар меч против Србије у борби за разигравање од 5. до 8. мјеста на Свјетском шампионату у Будимпешти.

Упркос доброј игри, изабраници Владимира Гојковића су поражени резултатом 10:7 (2:2, 3:2, 3:2, 2:1). Током прве двије четвртине играо се изједначен ватерполо. Србија је на одмор отишла са голом предности и као да је тај гол у коначници пресудио.

Ђурђић је за репрезентацију Црне Горе постигао три, Попадић два, Мршић и Перковић по гол. На другој страни Јакшић и Рашовић постигли су по три поготка за Србију.

Селектор Владимир Гојковић је казао да су покушали да нађу мотивацију и пробају са доста пливања.

-Неизвјесне утакмице су потрошиле играче и једноставно нисмо могли да наметнемо ритам. Кад се то свело на статичку игру, Србија је много јача у игри један на један и то се видјело у друге двије четвртине. Србија је заслужено побиједила, а нама је ово искуство игре један на један младих играча, против звијезда са којима до сада нису играли. Из ове утакмице треба да извучемо најбоље за наредне мечеве, казао је Гојковић.

Репрезентативац Петар Тешановић је рекао да су се борили иако утакмица нема велики резултатски значај.

-Показала се наша бољка у нападачкој фази. Не можемо да будемо конкурентни са најбољих пет, шест екипа, то нас тренутно мучи и на томе треба да радимо у будућности. Репрезентацију као што је Србија је тешко побиједити са седам, осам датих голова, тако да морамо да радимо на нападачком квалитету, сматра Тешановић.

Наредни противник репрезентације Црне Горе у борби за пласман за 7. позицију на Свјетском првенству, биће поражени из дуела Мађарске и САД-а.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here