Стратешки план и Канцеларија за подршку ММСП и предузетницима у Херцег Новом након сезоне

Министарство економског развоја и туризма је уз подршку Европске Уније и Европске банке за обнову и развој, у оквиру пројекта „Унапређење предузетништва кроз напредну савјетодавну подршку и информационе сервисе“, представило ИТ платформу намијењену микро, малим и средњим предузећима, под називом BIZNIS.GOV.ME.

Из ресорног Министарства очекују да портал додатно охрабри предузетнице и предузетнике да се пријаве на доступне програме подршке, као и да ће им доступност информација на једном мјесту олакшати процес информисања и скратити вријеме за добијање информација о различитим административним питањима.

Представљању нове платформе присуствовао је и секретар за туризам, економски развој и инвестиције Општине Херцег Нови, Ненад Витомировић, који је нагласио да се ради о корисној алатки која пружа скраћење времена за доношење одлука предузетницима и лакшу доступност информација за нашу бизнис заједницу.

Како гломазна бирократија „плаши“ предузетнике и одбија мање дигитално описмењене кориснике различитих владиних портал, нова платформа смањује потребу за доласцима у Подгорицу, шетње од канцеларије до канцеларије ради тражења информација о подстицајима и помоћи које држава нуди.

Како наводи Витоморовић, на овај начин се скраћују административне процедуре и побољшава комуникација између привреде и бизнис заједнице.

– Све што потенцијалним корисницима није јасно или имају недоумице и питања, могу слободно да питају и обрате се преко овог сајта, те траже додатна објашњења и информације, истакао је Витомировић и додао да ће платформ додатно подстаћи микро, мала и средња предузећа и предузетннике да искористе погодности како би развијали, ојачали домаћу економију кроз развој предузетничког друштва, наравно, уз отварање нових радних мјеста и смањење незапослености – истакао је Витомировић.

Општина Херцег Нови, како најављује, након љетње туристичке сезоне, ући ће у процес израде локалног Стратеског плана развоја, а након тога ће услиједити отварање Канцеларије за подршку ММСП и предузетништву. 

Подршка наше Општине развоју ММСП и предузетништва је предуслов за креирање пословног амбијента који је потребан Херцег Новом, што нам је показала и пандемија у претходне двије године, нагласио је Витомировић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here