ПОЧЕО СА РАДОМ КОЛ ЦЕНТАР 1717 ЗА ЗАКАЗИВАЊЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ

Грађани који припадају приоритетним групама могу да позову Кол центар на број 1717 и закажу вакцинацију, они из опште популације позивањем исказују интересовање, а о термину вакцинације биће обавијештени када стигне довољан број вакцина.

Генерални директор Директората за дигитално здравље при Министарству здравља, Александар Секулић, појаснио је да грађани могу да позову 1717 и покажу интересовање за вакцинацију, као и да закажу термин вакцинације уколико се налазе у приоритетним групама.

-Све грађане, који су исказали интересовање за вакцинацију путем упитника на сајту covidodgovor.me, контактираће оператери за Кол центра да им се након што дође довољан број вакцина понуди термин и мјесто вакцинације. Дакле, они који су попунили упитник не морају да зову Кол центар, појаснио је Секулић.

Уколико некоме не буде одговарао предложени термин у договору са оператером ће моћи да га промијени.

-Онај који позове, а није у некој од приоритетних група ће оставити податке и када буде дефинисан процес имунизације за његову групу биће позван и биће му понуђени термин и мјесто вакцинације. Када стигне довољан број вакцина за општу пополацију сви који су исказали интересовање ће бити контактирани и биће им понуђени термини за вакцинацију, казао је Секулић за ПР Центар.

Директор Комерцијалног сектора у Црногорском Телекому, Предраг Перковић, казао је да му је задовољство што је та компанија била партнер Министарству здравља у имплементацији Кол центра 1717, који ће, како је оцијенио, вјероватно бити најважнији број у Црној Гори наредних мјесеци, будући да је процес вакцинације од националног значаја.

-Донација Црногорског Телекома састоји се од клауд кол центар платформе, комуникационе инфраструктуре и пуне техничке подршке у имплементацији рјешења. Ово техничко рјешење омогућава приступ апликацији са више различитих локација, у овом случају 18 домова здравља широм Црне Горе, као и једноставну могућност повећања броја агената и канала, рекао је Перковић.

Истакао је да је Црногорски Телеком омогућио и бесплатне позиве према броју 1717, као и да су остали оператори подржали иницијативу и омогућили бесплатне позиве грађана према том Кол центру.

Оператерка у Кол центру, Дајана Златичанин, казала је да сада број 1717 најчешће позивају старији грађани, али има и млађих.

 -Наши оператери узимају потребне податке и грађани ће бити благовремено позвани на вакцинацију, казала је Златичанин.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here