Ученици Музичке школе концертом завршили школску годину

Концертом ученика заокружена је школска година у херцегновској Музичкој школи. Ђаци су извели 21 соло тачку са разних одсјека, а вече је започето наступом хора.

Задовољство концертом, као и цијелом школском годином није крила директорица Нивес Ненадовић.

Директорица Музичке школе, Нивес Ненадовић

– Веома сам задовољна. Мислим да је ово најбољи начин да заокружимо школску годину, јеру концерти и такмичења су највећа мотивација ученицима да напредују и раде. Имали смо много наступа и награда и треба сви да будемо задовољни, јер то је најбољи начин да покажемо оно што радимо и да се ученици представе – наводи она.

Након он лајн наступа и наставе, концерт у сали пред публиком, али и часови у учионици свим ученицима су право освјежење, прича за РТХН ученик 7. разреда Музичке школе, Лука Марковић.

– Имао мање грешака него иначе, много сам боље одсвирао него прошли пут. Ситуација је доста боља, лакше је да се разумијемо и имамо мало више времена. На он лајн настави некад се не чујемо или је лош интернет, сада је много лакше овако уживо – казао је он.

За крај школске године и почетак љетње сезоне ученици Музичке школе концерт спремају у сарадњи са ансамблом Градске музике, а соло наступе уприличиће и на трговима у Старом граду, најављује Ненадовић.

– Концерт са Градском музиком Херцег Нови на програму је 21. јуна у Павиљону. Такође, у јутарњм сатима, то радимо традиционално, ученици ће изаћи на тргове Старог града са мобилним инструментима и свирају мале концерте – казала је она.

Повод за заједнички концерт са Градском музиком, као и за соло наступе по граду је Свјетски дан музике, који се традиционално обиљежава 21. јуна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here