Фестивали, активни туризам и плаже – туристичка понуда Херцег Новог промовисана у Бања Луци

Туристичка понуда Тивта и Котора, као и Будве, Бара и Херцег Новог, у сарадњи са Националном туристичком организацијом Црне Горе, промовисана је у Бања Луци.

Испред ТО Херцег Нови, понуду је представио Милош Ковачевић. Он је, између осталог, најавио два нова музичка фестивала.

Милош Ковачевић, ТО Херцег Нови

– Херцег Нови је познат као град манифестација, културе и фестивала. Ове године имамо два нова музичка. Ријеч је о фестивалу „Скале“ што је својеврсни наставак некадашњег фестивала „Сунчане скале“, и који ће трајати од 26. до 28. јуна. Биће сва већа имена регионалне сцене. У августу имамо музички фестивал „Хајп“ од 19. до 21. Такође, веома звучним именима, попут Джибонија, Хладног пива, Бајаге итд – казао је он.

Поред тога, Ковачевић је најавио и традиционалне манифестације, које су сваке године све боље и привлаче већи број посјетилаца.

– Оперски фестивал „Опероса“, Филмски фестивал на Канлу Кули, затим Трг од ћирилице и Трг од књиге. Много је тога, заиста, мислим да имамо што се тиче и културног и забавног дијела по нешто за свакога, уз наравно море и плаже –  навео је Ковачевић. 

ТО Херцег Нови, како је казао, вриједно ради и на промоцији активног туризма.

– Херцегновско залеђе је дом Авантуристичког парка на Врбању, једног од највећих и најбољих паркова у овом дијелу Европе. Поред тога, сада имамо и мношто мапираних стаза које се могу користити за хајкинг, вожњу бицикала. Такође, имамо неколико инструктора, који су изузетно добро припремљени да све то објасне и покажу – поручио је Ковачевић на промоцији.

Позивајући Бањалучане, који су по традицији чести гости на херцегновској ривијери, Ковачевић је напоменуо да сваки туриста има прилику да ужива у два доживљаја у једном дану – да јутро проведе на планини у шетњи или вожњи бицикле, а поподне на плажи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here