Коришћење паркинга на Топлој од 15. јуна

Нови паркинг простори на Топлој испод семафора требало би да буду у функцији до 15. јуна. Цјеновник је припремљен. Грађевински радови су приведени крају, а у току су припремни и набавка опреме.

Како за РТХН објашњава директор предузећа Паркинг сервис Миладин Видаковић, уређење паркинг простора је пословно-техничка сарадња са власником парцела, компанијом Премиер градња.

– Могу рећи да је то било доста неуредно и неукусно за центар града и није приличило за Топлу 1. Тек кад смо покосили и очистили добили смо правиу слику и отворили простор. Направили смо договор са власником парцеле и у пројекат улазимо заједно – наводи он.

Директор предузећа ПАркинг сервис, Миладин Видаковић

Видаковић је раније најавио отварање овог паркинг простора од 1. јуна, међутим због динамике извођења радова и одређених техничких компликација пролонгирано је за 15-ак дана.

– Гледали смо да то буде уприличено 1. јуна, јер тада званично улазимо у сезону. Грађевински радови су завршени, остало је да се допреми опрема, да се монтира и тестира и можемо да кренемо у посао. У самом смо финишу са тим, остале су те ситнице, колеге су на терену, раде и чим стигне опрема, почињемо са радом – најавио је Видаковић.

Нови паркинг простор има уређен цјеновник, па је сат паркирања 80 центи, дан 8 еура, мјесечна претплатна карта за станаре 30, за грађане 40, а за запослене 20. Губитак мјесечне пропуснице плаћа се 20 еура.

Видаковић истиче да ће увођењем нових, уређених паркинг мјеста мирујући саобраћај у овом дијелу града бити знатно уреднији, али да ће и безбједност бити на вишем нивоу.

Новина у раду Паркинг сервиса, као предузећа чија је улога спровођење комуналног реда, је постављање флексибилних стубића на локацијама гдје је забрањено заустављање и паркирање возила, а на којима су појединци често непрописно остављали возила.

– Да би регулисали саобраћај у Херцег Новом, заједно са Секретаријатом за комуналне дјелатности и Комуналном полицијом, донијели смо једно рјешење, а то је постављање флексибилних стубића. Поред знакова „забрањено заустављање и паркирање“ имали смо тренд да се сва та мјеста користе за паркирање возила – истиче Видаковић.

Колико је добра одлука постављање флексибилних стубића говори чињеница да у Његошевој и Улици Саве Ковачевића није регистрован ни један застој у саобраћају, јер локални аутобус сада прилази несметано, додао је Видаковић. 

Подсјећамо, од јуче у наплату су поново уведене улице Сава Илића и Партизанских мајки и на снази је љетњи режим, а о томе можете читати у тексту:

Љетњи режим наплате и веће цијене паркинга

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here