Предвиђена забрана вожње бицикала и тротинета на шеталишту од 19 сати

Централна јавна расправа о Нацрту одлуке о регулисању друмског саобраћаја на територији општине Херцег Нови, одржана је данас у скупштинској сали. Уколико добије сагласност одборника локалног парламента, биће забрањен саобраћај бициклима и тротинетима дуж шеталишта од 19:00 до 24:00 сата.

Закон о локалној самоуправи прописује да општине на својој територији регулишу саобраћај у складу са Законом о безбједности саобраћаја. Најзначајнија промјена предложеног Нацрта одлуке односи се на забрану саобраћања бициклима и тротинетима дуж Шеталишта, објаснила је Олга Кривокапић, руководилац сектора за правна питања у Секретаријату за комуналне дјелатности.

– Ступањем на снагу ове одлуке важиће забрана управљања бициклима, бициклима са моторима и тротинетима на шеталишту, од Обале Николе Ковачевића до раскрснице са Улицом Браћа Педишић. Забрана почиње од 1. јуна до 31. августа и односи се на временски период од 19:00 до 24:00 сата, а не односи се на дјечија бицикла са помоћним точковима.

Она је упозорила да су прописане и веома високе новчане прекршајне казне за прекршиоце одредбе.

– Предвиђене су казне за лица која крше одредбу, за физичка од 20 до 1000 еура, а за предузетнике од 50 до 3000 еура, а за правна лица од 150 до 10 000 еура.

Нацрт одлуке за остало подручје територије Херцег Новог су углавном исте.

– Режим саобраћаја углавном остаје исти. Биће уведена и Зона успореног саобраћаја у улици испред хотела Лазуре, а у осталим дјеловима општине нема других измјена режима саобраћаја, појаснила је Кривокапић.

Јавна расправа траје до 2. јуна до када грађани могу упутити примједбе на изнијети Нацрт.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here