Много разлога за оптимизам пред главну туристичку сезону

Успјешну промотивну кампању “Road show“, Туристичка организација Херцег Нови наставила је овог викенда учешћем на београдском фестивалу манифестација, дестинација и дегустација.

Према ријечима директора Ђорђа Станојловића на 8. Манифесту у Београду Туристичка организација Херцег Новог је представила понуду у предсезони и главној сезони, а у фокусу су била фестивалска дешавања.

-Херцег Нови се враћа на старе стазе славе и са наша два нова музичка фестивала опет ће бити „мјесто за бити“ у љетном периоду. Направили смо својеврсни наставак, односно оживљавање „Сунчаних скала“, које су некада биле бренд нашег града и разлог више зашто се долази у Херцег Нови током сезоне. Фестивал „Скале“ је на програму од 26. до 28. јуна, и само је један од разлога зашто ће бити важно и лијепо бити у Херцег Новом тих дана.
Други велики фестивал који је новина у Херцег Новом је „Hype“, који се одиграва од 19. до 21. августа, као круна сезоне и улазак у постсезону, коју желимо да продужимо и још више интензивирамо. То је дио нове програмске политике, фестивалске политике Херцег Новог, која за циљ има и рибрендирање Херцег Новог као града фестивала и града културе, а свакако и разлог више да се огроман број туриста опет појави у Херцег Новом и Боки, и да се просто појави једна нова туристичка вриједност.
Можда и најзначајније, када је ријеч о културној политици града је враћање Филмског фестивала Херцег Нови – Монтенегро филм фестивала у свој пуни капацитет. Од ове године биће у новом термину, од 22. до 28. августа, опет из специфичних разлога, али ништа мањег квалитета, и то је још један догађај који ће издвојити Херцег Нови као једно монденско, елитно љетовалиште, истиче Станојловић.

Богат календар културних и забавних садржаја, као и побољшање квалитета смјештаја и услуге, привлаче све више гостију, па у Туристичкој организацији Херцег Нови вјерују да је пред нама успјешна сезона.

-Херцег Нови свакако доживљава значајну експанзију и по броју смјештајних капацитета, као и по категоризацији и приватног смјештаја и хотела. То је, на неки начин, један од бенефита након периода короне који су разни хотелијери, угоститељи и ресторатери искористили као прилику да умногоме побољшају понуду и квалитет својих смјештајних јединица и објеката.
Херцег Нови биљежи врло значајне, могу слободно да кажем и рекордне бројке и у предсезони, чак и од јануара. Када упоређујемо податке са рекордном 2019. годином, од 15 до 20 % су нам „јаче“ бројке регистрованих гостију у том периоду. То је свакако тенденција која охрабрује и даје нам за право да се надамо да ћемо имати квалитетну сезону. По свим истраживањима које спроводимо, и овдје у Србији и на свим нашим главним емитивним тржиштима, преко 40 до 45 % испитаника се опредјељује баш за Херцег Нови и Боку у љетном периоду за 2022. годину, тако да заиста имамо доста разлога да очекујемо успјешну сезону, коју желимо свима, и у Херцег Новом и у Црној Гори, поручио је Станојловић.

Туристичка организација Херцег Нови је, у сарадњи са Националном туристичком организацијом Црне Горе и другим локалним туристичким организацијама, до сада нашу понуду промовисала у Тузли, Бијељини, Шапцу, затим на Златибору, у Краљеву, Крагујевцу и Нишу. Након београдског „Манифеста“, слиједи представљање љетне сезоне у Новом Саду 31. Маја, а “Роад схоw” кампању завршиће наступима у Бања Луци 7. и Сарајеву 9. јуна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here