Ухапшени осумњичени за убиство канадске држављанке

Осумњичени за убиство канадске држављанке Љиљане Симић (54) у херцегновском селу Мокрине, Зоран Марић (47) ухапшен је данас у Фочи.

Црногорска полиција је раније лишила слободе Радомира Делића (36), држављанина Босне и Херцеговине са привременим боравком у Херцег Новом, због основане сумње да је заједно са Марићем убио Симићеву.

Полиција је против ова два лица државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву поднијела кривичну пријаву због основане сумње да су извршили кривично дјело убиство.

Из полиције је саопштено да су припадници Сектора криминалистичке полиције, Центра безбједности Херцег Нови и Одјељења безбједности Котор у кратком року расвијетлили убиство које се догодило на територији Херцег Новог. Полиција је идентификовала два осумњичена лица од којих је једно ухапшено у Црној Гори, а друго данас у Босни и Херцеговини.

-Которској полицији је 6. септембра пријављен нестанак Љ.С. (54) након чега је полиција спровела потрагу за овим лицем на територији Црне Горе. Оперативним радом полицијски службеници су дошли до сазнања да постоји вјероватноћа да је ово лице лишено живота. Свеобухватном истрагом и преданим радом припадника више организационих јединица Управе полиције извршиоци су идентификовани – казали су из полиције.

Њено беживотно тијело је пронађено 18. септембра када је и упућено на обдукцију.

За Р.Д. је судија за истрагу Вишег суда у Подгорици одредио притвор и он је спроведен у УИКС.
-НЦБ Интерпол Подгорица је, након сазнања да З.М. не борави у Црној Гори, расписао међународну потјерницу за овим лицем.
Одмах по расписивању потјернице полиција Републике Српске је ефикасном акцијом лишила слободе ово лице у Фочи.
Управа полије се захваљује Министарству унутрашњих послова Републике Српске на сарадњи и ефикасној реакцији. Одмах по добијеној информацији да лице осумњичено за убиство борави на територији која је у њиховој надлежности, полиција Републике Српске је предузела активности на лоцирању овог лица и његовом лишењу слободе-саопштили су из УП.
Слиједи комуникација надлежних органа у циљу изручења З.М. Црној Гори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here