КОМАР: БОЛНИЦА МЕЉИНЕ ВИТАЛНИ И ОБАВЕЗНИ ДИО ЖИВОТА ХЕРЦЕГ НОВОГ

Неприлике које је донијела ковид пандемија могу постати новим поводом за разговор о положају и улози болнице Мељине, наводи у саопштењу др Горан Комар које потписује у својству грађанина.

Наводи да су грађани Херцег Новог одавно издвајали средства да путем “самодоприноса” обезбиједе подизање цивилне болнице општег типа у Мељинама.

-Знамо да моралне категорије не играју улогу у питањима својине, приватизација и слично, али можемо слободно говорити о дугу који држава има према Новљанима. Коначно ово је град без своје болнице. У вријеме ковид пандемије, наша установа, херцегновски Дом здравља, обезбјеђује превоз обољелих у Бар, Никшић и Подгорицу.

Подсјећа на ријечи познатих новских љекара др Ђура Мусића и др Вита Вујновића по питању значаја болнице Мељине.

-„Болница Мељине и њено породилиште, хируршко, интерно и остала одјељења, представљају витални, суштински и обавезни дио живота грађана Херцег Новог”, констатовао је раније хирург др Ђуро Мусић и подсјетио да је та установа од 1878. године када је основана била ослонац граду.

Идеју о интегрисању болничких капацитета Опште болнице Мељине са дијеловима јавног здравства и приватне здравствене заштите у Херцег Новом изнио је недавно покојни др Витомир Вито Вујновић – заслужни херцегновски педијатар. Тада би и здравствена заштита општине могла да се подигне на један виши ниво, јер би поред добро развијене поликлиничке службе који води Дом здравља, томе био прикључен болнички простор који би представљао шири стационар са организованим одјељењима у Мељинама. На тај начин не би били интегрисани само функционално већ и персонално, истакао је др Вујновић.

Појава ковид пандемије показала је свима због чега се не смију продавати здравствени капацитети попут болнице Мељине, наводи у саопштењу др Горан Комар, грађанин Херцег Новог.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here