Dobra predsezona, cijene uglavnom nepromijenjene

Na području opštine Herceg Novi trenutno boravi 5.230 gostiju, što predstavlja 462% ostvarenog prometa u odnosu na isti period prošle godine. Dobra posjeta je i u hotelima gdje je smješteno 2.727 gostiju. Hotelijeri koje je danas obišla naša ekipa imaju dobre najave za glavnu sezonu, a s obzirom na to da su rezervacije odrađene ranije cijene nisu mijenjali.

U poređenju sa istim periodom prošle godine u hotelima je mnogo bolja posjeta. Statistiku potvrđuje hotel ACD koji od početka aprila bilježi popunjenost od oko 70 % kapaciteta, a za prvomajske praznike su potpuno rasprodati, kazala je i Mira Čekerevac:

-Gosti koji su trenutno u hotelu su iz Francuske, Velike Britanije, Njemačke i mali broj iz zemalja okruženja. Taj trend se nastavlja i tokom sezone. Gosti će biti iz Zapadne Evrope, ali i Estonije, Litvanije, Letonije.

Kako dodaje, potrudili su se da ostave ranije ugovorene cijene.

-Možda će biti malo korigovane cijene, ali s obzirom da smo već dogovorili sa partnerima vidjećemo da zadržimo cijene. Imamo najave gostiju do kraja oktobra. Akcenat je sada na glavnoj sezoni, za taj dio se sada najviše rade rezervacije, a dobar dio najava je za postsezonu.

U hotelu Lazure bilježe dobru popunjenost u predsezoni, a dobre najave su i za sezonu, kazala je menadžer marketing službe Ivana Macuka.

– U kontaktu smo sa našim partnerima iz Rusije i Ukrajine, čije rezervacije sada malo stagniraju, ali je jako dobra potražnja sa evropskih tržišta. Najviše ima interesovanja iz Velike Britanije, zatim Francuske ali i Srbije koja je jedno od naših glavnih tržišta. Zatim slijedi Njemačka i Poljska. Ako sve ostane ovako mislim da bi ovo trebalo da bude jedna dobra sezona, kazala je Macuka.

Period predsezone je veoma uspješan potvrđuje i v.d. direktora gradske Turističke organizacije Đorđe Stanojlović.

-Bilježimo rekordne brojeve kada su naša emitivna tržišta u pitanju. Prije svega mislim na tržišta Ukrajine i Rusije koji su sticajem okolnosti najbrojniji gosti. Imamo goste i iz Srbije i Republike Srpske, ali i drugih zemalja regiona koji su jedva dočekali popuštanje mjera i stekli su se uslovi da se turizam razvija u najboljem svjetlu, kazao je Stanojlović.

Hotel Milena u Đenovićima još uvjek nije otvoren, ali najave za sezonu su dobre, kazala je vlasnica Tatjana Fanfani.

-Naše tržište je pretežno englesko, oni su prije Nove godine rezervisali za ovu sezonu. Ranije su čarter letovima imali direktne letove za Tivat. Sada će dolaziti kompanijom British airways na Ćilipe, pa će biti manje grupa nego ranije.
Cijene su na prošlogodišnjem nivou, kazala je Fanfani.

-Rezervacije su bile prije Nove godine i sada je veliki problem da razmišljamo da li je to dobro ili loše. Očekujemo i Ruse i Ukrajince u manjem broju, kazala je Fanfani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here