Брђанин и Михаиловић: Само заједно се можемо изборити са проблемом вршњачког насиља

Вршњачко, али и насиље уопште међу дјецом школског узраста била је тема састанка директора Управе полиције Зорана Брђанина и директорице НВО Родитељи, Кристине Михаиловић, којем је присустовала и шефица групе за потражну дјелатност, сузбијање малољетничке деликвенције и насиља у породици Снежана Вујовић.

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова, насиље међу дјецом проблем је којем треба посветити континуирану пажњу, нарочито у дијелу истраживања узрока, а не само приликом наступања конкретних негативних посљедица, закључак је састанка.

Саговорници су се сагласили да се овом проблему мора приступити системски, те да је неопходно оснажити сарадњу на свим нивоима, од доносиоца политика до њихове примјене од стране полиције, центара за социјални рад, школа и родитеља.

Овај састанак је био повод за разговор о досадашњој сарадњи, али и за разматрање модела будуће сарадње полиције и ове организације. 

Договорено је да се у наредном периоду организују заједнички састанци и са представницима осталих ресора државе у чијој су надлежности ова питања, како би се обезбиједила квалитетнија примјена постојећих прописа али и договорили неопходни кораци у њиховом унапређењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here