ВЛАДА РАСПУСТИЛА СО БУДВА

Влада је донијела одлуку о распуштању Скупштине општине Будва. Функцију локалног парламента до њеног конституисања обављаће  Одбор повјереника.

У Одбор су именовани:  Соња Вукићевић, дипл. машински инжењер,  Мишко Рађеновић, др доцент у туризму,  Саша Унчанин, запослен у локалној администрацији, Снежана Мугоша, представница Министарства финансија и социјалног старања, те Радмила Лаиновић, представница Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма

Будући да СО Будва не врши своју функцију већ дужи временски период (посљедња сједница СО Будва одржана је  29. јула 2021. године), чиме се нарушавају интереси грађана, Влада је, на сједници од 3. марта донијела Одлуку о упозорењу Скупштини општине.

– Имајући у виду да и након упозорења од стране Владе Скупштина општине Будва није одржала сједницу, односно није обезбиједила остваривање својих функција и вршење законом утврђених обавеза, чиме је доведено у питање остваривање права грађана, на предлог Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија, Влада је оцијенила да су се стекли услови из члана 185 став 2 Закона о локалној самоуправи, којим је прописано да ће Влада, на предлог Министарства распустити скупштину општине ако у одређеном року не успостави обављање својих функција, односно не изврши законом утврђене обавезе – наглашено је у одлуци Владе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here