ВЛАДИМИР БЕЋИРОВИЋ ВЛАСНИК ХОТЕЛА „ВОЈВОДИНА“

Компанија „Енигма“ односно ћерка фирма ХРЦ из Никшића, Владимира Бећировића, нови је власник хотела „Војводина“  у Игалу. Бећировић је јуче потписао купопродајни уговор са представником Привредне коморе Војводине.

Тендер за продају хотела “Војводина” био је отворен до 14. фебруара, а почетна цијена износила је 3,76 милиона еура. Бећировићева понуда је била 3.8 милиона еура. 

Нови власник је планирао да главну зграду хотела већ наредне године доведе на ниво четири звјездице, док ће рекоснтрукција цијелог комплекса тећи етапно. Ове године ће хотел радити, а отварање ће бити 10. јуна. За ову сезону у плану су мање инвестиције како би уредили хотел и припремили га за отварање а већа инвестиција ће услиједити већ од септембра.

Хотел Војводина састоји се од неколико објеката, а тендером је  обухваћен  хотел  површине 421 квадрат у основи и пословни простор угоститељства чија је површина 365 квадрата, двориште површине 110 квадрата, затим  хотел спратности подрум+приземље+два спрата и поткровље, површине у основи 930 метара квадратних, као и троспратна зграда чија је површина у основи 1.065 квадрата и двориште  2.589  квадрата као и земљиште под објектима.

Горан Поганчев из Привредне коморе Војводине подсјетио је за РТХН да је било неколико покушаја продаје хотела.

Горан Поганчев

-У поступку прикупљања јавних понуда за купопродају хотела изабран је најповољнији понуђач с којим је јуче потписан уговор. Фирма је из Црне Горе, иначе се бави хотелијерством и туризмом. Посједује већ више хотела и надамо се да ће они у свом даљем раду унаприједити пословање овог хотела на добробити Херцег Новог и уопште туризма у Црној Гори. Фирма је ХРЦ из Никшића и припада Енигма групи, казао је Поганчев.

6 COMMENTS

 1. Ma cim su objavili prodaju bio sam spreman ruku na panj da stavim da će neki brat iz Nikšića ovo da kupi. Nikšićani su nadaleko poznati kao sjajni ugostitelji. To je duga tradicija ugostiteljstva.
  Nema više naše
  Nema više vaše
  Ima samo tvoje
  Ima samo moje
  Moje ti neću dat’
  A tvoje… privatizova’

 2. To se zove nema niko kuci, tako nam i treba. Izgubili smo ono nase sveto i sve sto su nam nasi stari ostavili. Nema Novske price. Prihvatili i poprimili smo sve od dosljaka, a nase obicaje i nas Novski sug smo bacili i zaboravili, nemojte se nista cuditi i iscudjavati. Nema vise Novske sloge i ljubavi prema gradu. Nazalost !!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here