ПОШТА НАГРАЂУЈЕ: УЧЕСТВУЈТЕ У ТАКМИЧЕЊУ ЗА НАЈЉЕПШЕ ПИСМО ЗА 2022. ГОДИНУ

Илустрација

Такмичење за најљепше писмо за дјецу од 9  до 15 година и ове године организују Пошта Црне Горе и Министарство просвјете, науке, културе и спорта.

Тема овогодишњег Такмичења је „Напиши писмо доносиоцима одлука и објасни им шта би требало да предузму поводом климатске кризе”.

Писма је потребно послати до 15. априла 2022. године на адресу: Пошта Црне Горе, „За литерарни конкурс“, Улица слободе бр. 1, 81000 Подгорица.

Пристигле радове рангираће Комисија Министарства просвјете, науке, културе и спорта.

Ауторе најуспјешнијих радова Пошта Црне Горе награђује вриједним наградама. За побједнике обезбијеђени су електрични тротинет, паметни сат, електронски читач књига и бицикло.

Такмичење за најљепше писмо сегмент је Међународног такмичења које организује Свјетски поштански савез. Најљепше писмо из Црне Горе Пошта прослеђује на Међународно такмичење Свјетском поштанском савезу.

Циљ Такмичења за најљепше писмо јесте развијање литерарних вјештина, љубави према писању, те ширење међународног пријатељства, што је једна од важних мисија Свјетског поштанског савеза. Такмичење за најљепше писмо настоји се промовисати писана комуникација и приближити важност улоге поштанских услуга у данашњем друштву. Информације о правилима доступне су на порталу Поште Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here