ЉЕСАР ПРЕДСЈЕДНИК ОДБОРА ПОВЈЕРЕНИКА ОПШТИНЕ ТИВАТ

Адвокат Спасоје Љесар изабран је данас, на конститутивној сједници Одбора повјереника Општине Тиват, за предсједника тог тијела којег је недавно именовала Влада Црне Горе. У Одбору су осим Љесара, поморски инжењер Горан Синдик,  службеница Општине Тиват Милена Ковачевић, као и Марко Вукашиновић и Новица Вуковић из Подгорице, као представници Министарства економског развоја и Министарства финансија и социјалног старања.

Чланови Одбора усвојили су Правилник о раду а наредна, прва радна сједница Одбора повјереника биће одржана у уторак, 29.марта.  На тој сједници Одбор ће размотрити предлог Одлуке о буџету Општине Тиват за 2022. који није могао бити усвојен до краја прошле године јер је тиватска опозиција (ДПС,СД, СДП и ХГИ) ускратила кворум и блокирала рад локалног парламента. Осим Буџета, Одбор повјереника ће размотрити још нека ургентна питања из сета одлука из економске области.

Одбор повјереника ће, по члану 185 Закона о локалној самоуправи, обављати функцију распуштеног локалног парламента до одржавања ванредних избора и конституисања новог сазива Скупштине општине Тиват.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here