ОГЛАШЕНА ПРОДАЈА ДИЈЕЛА ИМОВИНЕ „ВЕКТРА БОКЕ“ РАДИ НАМИРЕЊА ПОТРАЖИВАЊА ОПШТИНЕ

Општина Херцег Нови је кренула у наплату потраживања према „Вектра Боки“, а јавни извршитељ Јасминка Бајовић огласила је прву продају непокретности у власништву тог предузећа. На продају су понуђене три парцеле у катастарским општинама Топла и Требесин, површине 10. 888 метара квадратних, у износу 870.000.00 еура, затим 8.833 квадрата, у износу од 574.000 еура и 3.866 квадрата, у износу од 259.000 еура.

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић подсјећа да је одлуком СО из 2019. општина била спремна да уђе у поравнање са „Вектра Боком“ за износ од 1.970 000 еура.

-Ријеч је о дијелу потраживања из Плана реорганизације и дијела који се односи на тужбу коју је тада Општина Херцег Нови имала према „Вектра Боки“ због неизмирених обавеза када је ријеч о порезу на имовину, објаснио је Катић.

Забиљежба тог поступка је уписана у власничком листу и на тим непокретностима за које је покренуто извршење, а по ријечима предсједника Општине, ријеч је о веома значајној имовини на којој је планирана градња спортских терена и приступне саобраћајнице.

-Ми смо припремили документацију када је у питању изградња спортских терена у Сервисној зони и приступна саобраћајница за Фазу три, односно за будућу изградњу тржног центра и саобраћајница у захвату ДУП-а Игало Баре, повише „Енергопројектовог“ насеља. Та имовина је свакако неопходна за Општину Херцег Нови када су у питању и комунална инфраструктура и канализација која треба да се гради у том дијелу, тако да смо покренули процедуру да се тим извршењем та имовина на неки начин пребаци у власништво Општине Херцег Нови, а видјећемо у наредном периоду како ће се и на који начин то завршити, рекао је за РТХН Катић.

Сходно закону, потребно је да јавни извршитељ покрене продају те имовине и да се након тога, поред осталих уколико буде заинтересованих, свакако јави и Општина Херцег Нови за своје потраживање, да преузме ту имовину и да постане власник, односно корисник тог земљишта.

-Имамо нову процјену износа која је сада нешто мања него 2019. године, негдје око 1, 7 милиона, а ријеч је о укупно око 20 000 квадрата земље која би требало да пређе у власништво Општине Херцег Нови, навео је Катић.

Прво рочиште за продају непокретности биће одржано 8. априла у 10 сати у канцеларији јавног извршитеља.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here