ПРЕКО 400 ХИЉАДА ЕУРА ЗА САНАЦИЈУ ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

Путна инфраструктура у нашем граду, до почетка туристичке сезоне, биће санирана и реконструисана на преко 10 дионица, за шта је Општина Херцег Нови издвојила преко 400 хиљада еура, саопштавају из Службе за информисање.

Санација ће обухватити двије краће дионице на Топлој 2 и у Улици Прве Бокешке бригаде, Устаничку улицу са два крака, Осјечку улицу, Улицу 29. децембра, пут од Јадранске магистрале према Бјелској вали, Рибарску улицу, Требињску улицу, Доњи пут у Ђеновићима и степениште Елизе Дуковић Ломбардић. Такође, у плану су и пројекти санације за степеништа Михајла Мустура и испод Тонсатија.

Како истиче директор Агенције за изградњу и развој Херцег Новог, Александар Ковачевић, локална самоуправа остаје одлучна у намјери спровођења пројеката адаптација и санација градских степеништа и локалних саобраћајница.

На неким дионицима већ су започети радови, попут санације степеништа и стазе од “Поште” на Тргу Маршала Тита до Шеталишта Пет Даница, или Улице Бокељских морнара гдје су замијењене канализационе цијеви, а сада праве канал за одвод атмосферске канализације, након чега ће услиједити и асфалтирање комплетне улице у оба крака.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here