РЕГУЛАЦИЈА ЉУТОГ ПОТОКА И ИЗГРАДЊА НОВЕ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ

Друштво за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре Херцег Нови, за ову годину је опредијелило 1,7 милиона еура за бројне инфраструктурне пројекте, од чега је за регулацију Љутог потока на Топлој, предвиђено око 250.000 еура.

Тендер за регулацију Љутог потока је у току. Ријеч је о инвестицији, која претходи изградњи саобраћајнице радног назива „Нова Т5“  на Топлој, казала је за РТХН Јелена Ђаковић из Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре Херцег Нови.

-То је прва фаза, регулације потока у дужини од 50 метара. Отворен је тендер за извођача радова, која ће трајати до 4. априла. Ово је поновљени поступак, с обзиром да смо објавили прошле године, али тада нисмо имали заинтересованих понуђача. Поновљена је комплетна процедура, навела је Ђаковић.

Регулација потока је неопходна у циљу изградње нове приступне саобраћајнице ка Улици Никола Љубибратић на Топлој.

– Очекујемо понуде озбиљнијих фирми, како би обавили сложене радове на комплетној регулацији потока, након чега би Општина могла да фазно крене у пројекат изградње саобраћајнице.    

Понуде на тендеру за регулацију Љутог потока могу се достављати до 4. априла до 11:00 сати, када ће бити организовано и отварање, информише Ђаковић.

 Ускоро би требало да буду расписани тендери за изградњу секундарне канализационе мреже, која по плану јавних набавки за ову годину, а зашто је Општина опредијелила средства.

– До љетне сезоне би требало да се заврше радови за изградњу секундарне мреже за подручје Кумбор – Амаро, Водице Баошић,крак четири  ка Градаловим зградама, код тунела у Мељинама. Чекамо још документацију за Земунску, Улицу Луке Вукаловића и за секундарну мрежу ка Подима. Како тендере будемо расписивали, тако ћемо и информисати јавност.

Подсјећамо, да још није обављен технички пријем од извођача радова фирме Ћелтићоглу за примарни колектор на ривијери.  

1 COMMENT

  1. Kamioni I danas u zaledju Baosica kipuju na divljim deponijama otpad I zemlju. Zagadjuje se prostor, Komunalna policija sve to tolerise .Sjutra peticuja Predsjedniku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here