ЗБОГ ДЈЕЧЈЕ ПОРНОГРАФИЈЕ ТРИ ГОДИНЕ ЗАТВОРА

Илустрација

Неправоснажном пресудом Основног суда у Херцег Новом од 14. марта ове године, судија Основног суда у Херцег Новом Весна Газдић, огласила је кривим В.А из Руске федерације (29 година) због продуженог кривичног дјела дјечја порнографија и осудила га на казну затвора у трајању од 3 године.

Како је саопштено из овог Суда, окривљени се налази у притвору од маја 2021. године и притвор му је након изрицања пресуде продужен.

Окривљени је у мају 2021. године на плажи у насељу Топла мобилним телефоном неовлашћено снимио двије фотографије порнографске садржине (дјечја порнографија), на којима је приказана нага петогодишња дјевојчица из Херцег Новог, те затим слике објавио на Инстаграм профилу.

Такође код окривљеног у стану у Игалу припадници полиције пронашли материјал порнографске садржине на лаптопу и на екстерном хард диску у укупно 16 фолдера, са 3000 фотографија и видео записа, на којима су приказани полни органи дјеце, те дјеца у симулираном сексуално експлицитном понашању и у сексуалном чину са одраслим лицима и животињама.

Истом пресудом, осим казне затвора, према окривљеном судија Газдић је изрекла и мјеру безбједности – Одузимање предмета који су употребљени приликом извршења кривичног дјела и то: мобилног телефона, лаптопа и екстерног хард диска, те наредила њихово уништавање. Осим тога судија је изрекла и мјеру безбједности Протјеривања странца из земље, која ће се извршити након што окривљени издржи затворску казну.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here