АБАЗОВИЋЕВА ПОДРШКА БРЂАНИНУ – ПРЕДЛОГ ИМЕНОВАЊА ПРЕД ВЛАДОМ

Предлог о именовању Зорана Брђанина на мјесто директора Управе полиције биће упућен данас Влади, казао је потпредсједник Владе Дритан Абазовић, преноси Мина. Он је истакао да је именовање Брђанина предлог министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића.

-Са моје стране постоји пуна подршка и мислим да је то став свих чланова Владе, додао је Абазовић.

Како је навео, било која особа која треба да ступи на важну функцију у сектору безбједности, мора да прође одређене провјере.

-Ако ћете конкретно о Брђанину, он је и до сада више пута био провјераван из разлога што је обављао активносити у полицији и раније, и неко ко и знаишно има приступ неким подацима још од раније, рекао је Абазовић.

Он је рекао да многи људи који су у полицији нијесу могли да дођу до резултата зато што је, како је оцијенио, структура на самом врху била постављена погрешно.

Абазовић је рекао да ће Секуловић данас упутити иницијативу Влади, која ће се о томе највјероватније изјаснити електронским путем, и упутити тај предлог Скупштини.

„У међувремену, Брђанин може да се постави за вршиоца дужности директора, с обзиром на то да је актуелном истакао шестомјесечни мандат, тако да ће све бити у складу са процедурама“, прецизирао је Абазовић.

Упитан да ли Брђанин као вршилац дужности, може одмах смијенити све помоћнике директора, и да ли ће то урадити, Абазовић је одговорио да мисли да сваки грађанин Црне Горе зна одговор на то питање.

„Све осим тога било би, по мени, потпуно неочекивано“, додао је Абазовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here