КОТОРАНИН НЕМАЊА КАШЋЕЛАН ДОМИНИРАО У ТРЦИ КАРИЋА

Трка карића „Каротрц“, права посластица за све љубитеље добре забаве, одржана је уз велики број посјетила и рекордан број учесника. Више од 130 такмичара из земље и региона прешло је стазу дугу 700 метара од некадашњег хотела „Рудник“ до градске луке.

На стази је доминирао Которанин Немања Кашћелан из Котора, који је освојио прва мјеста у све три категорије. У категроји једносједа био је први са временом 2:10:30, са Амером Сенадовићем у категорији двосједа са временом 2:04:90 (рекорд стазе), а њих двојица и Димитрије Тадић освојили су и Гранд при са временом 2:05.20.

Кашћелан прича за РТХН да се неколико дана припремао за ову трку, а за организацију има само ријечи хвале.

– Ова организација треба да буде примјер за све друге. Карићи су нешто чиме смо се играли као дјеца, јер у нашевријеме није било интернета, па је ово нека драж из дјетињства – истиче он уз обећање да се видимо и наредне године.

Друго мјесто у категорији једносједа припало је Димитрију Тадићу из Котора, који је трку завршио са временом 2:11:41, трећи је био Ернес Сенадовић, такође из Котора, са временом 2:11:85.

У категорији двосједа друго мјесто заузела је екипа Будо Бабић и Бранко Бошковић из Херцег Новог са временом 2:15:31, трећи су били Душан и Бранко Бошковић са временом 2:17:02, док су у категорији тросједа друго мјесто заузели Стефан Гојковић, Тодор Тушуп и Бојан Гојковић са временом 2:07:30,  трећи су били Сергеј Андонов, Вуксан Стаменковић и Дејан Дабовић са временом 2:17:93.

Уз набјрже, организатзори су наградили и најспорије, најатрактивнију вожњу, најстаријег такмичара, најмашкаранији карић, најрогиналније име екипе.

Поред додјеле награда на Шкверу је уприличена и гозба за такмичаре, уз музички дио програма за који је био задужен новски састав „Low Voltage“.

За организацију трке карића и ове године побринула се НВО „Машкаре“ у сарадњи са Општином Херцег Нови и ЈУК Херцег фестом. Трка карића „Каротрц“ организована је у оквиру програма 53. Празника мимозе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here