НИНА КРИВОКАПИЋ: ПИСАЊЕ ПЈЕСАМА ЈЕ ИЗВОР НАПАЈАЊА ЗА ДУШУ

Новљанка Нина Кривокапић из Бијеле објавила је, као самостално издање, крајем децембра прошле године прву збирку поезије насловљену „Бонаца за душу“. Промоцију у Подгорици одржала је за на католички Божић.

У разговору за РТХН млада пјесникиња прича да овом збирком жели да представи нову димензију себе. Каже да је лаик за поезију, али да јој је писање пјесама попут разговора са психологом.

– Писање је вентил за моје физичко, а извор напајања за душевно. Душа ту проналази неку своју храну. То је за мене један вид задовољства, нирване, мира у души који осјећам док пишем – наводи она.

Поезију је почела да пише 2017. године, када је пролазила кроз емоционално веома тежак период, а преломни моменат је био кад јој је пријатељица рекла да је на једну пјесму заплакала. Инспирацију види свуда, у свакој животној ситуацији.

– Као дијете увијек сам имала посебан поглед на неке ствари и питала сам како и зашто се нешто дешава. Одувијек имам тај филозофски начин промишљања. Инспирацију видим у природи, људским односима, породици, својој Боки, у људима који су обиљежили мој живот – прича Нина.

Таленат је наслиједила од дједа који је волио да пише. Кроз њене пјесме провлачи се филозофска мисао, а како је казала, највише поштује стоичку филозофску школу. Уз то, доминирају мотиви Боке, коју доживљава као свој дом, иако тренутно живи у Подгорици.

У збирци су обједињене 33 пјесме, али Нина и даље неуморно пише и планира ново издање. У њему ће се наћи и рјечник романизама, које доста користи.

Промоција збирке „Бонаца за душу“ биће одржана у Бијелој у Дому културе. Датум, каже, још увијек не зна, али има обећање Мјесне заједнице, па се нада да ће то бити уприличено у скоријем периоду.

Разговор са пјесникињом Нином Кривокапић у емисији Новско јутро, можете погледати на нашем You tube каналу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here