LITERARNI KONKURS GRADSKE BIBLIOTEKE ZA HERCEGNOVSKE OSNOVCE

JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi raspisala je literarni konkurs za učenike osnovnih škola, na temu „Zamislite, deco, jedno veliko more…“. Konkurs je posvećen stogodišnjici rođenja slavnog pisca Dušana Radovića (1922–1984).

Pravo učešća na Konkursu imaju učenici osnovnih škola sa teritorije Opštine Herceg Novi. Literarni radovi treba da budu čitko napisani ili otkucani u tri primjerka, na crnogorskom, srpskom, bosanskom i hrvatskom jeziku, a autori potpisani ispod rada.

Kako za RTHN objašnjava direktorica Biblioteke Jasna Maslan učesnici će biti bodovani u četiri različite kategorije, odnosno dvije uzrasne za učenike od prvog do petog i od šestog do devetog razreda, i na radove u poeziji i prozi.

– Stručni žiri će izabrati najbolje i 1. aprila ti radovi biće predstavljeni na sajtu Biblioteke. Dan kasnije, kada se inače širom svijeta obilježava Svjetski dan knjige za djecu, pozvali smo u goste izuzetnog pisca za djecu Dejana Aleksića, koji je inače i član žirija. On će podijeliti nagrade, a organizovaćemo i neko zajedničko druženje sa njim – informiše Maslan.

Dječiji rpogram u Gradskoj biblioteci bio je obustavljen jedno vrijeme zbog pandemije, ali od 19. Februara ponovo su pokrenuti.

– Mogu da kažem da su dječiji programi veoma posjećeni. Realizujemo ih u dva termina. Subotom u 10 sati je program za mališane od pet do osam godina, a u 11 za djecu od osam do 12 godina. Zainteresovani roditelj mogu prijaviti djecu putem naše FB stranice ili direktno putem telefona 321-900 – navodi Maslan.

Radove na konkurs zainteresovani učesnici mogu poslati na adresu: JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi, Trg Hercega Stjepana (Trg Belavista), 85340 Herceg Novi ili putem mejla biblhnkonkursos@gmail.com.

Ukoliko se literarni radovi šalju grupno (na jednom dokumentu), onda je ispod svakog rada potrebno napisati podatke o autoru, odnosno ime i prezime, razred, naziv škole i mjesto, ime mentora i kontakt podaci (adresa, e-pošte ili broj mobilnog telefona).

Konkurs je otvoren od 3. do 23. marta 2022. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here