У ТИВТУ ИМЕНОВАН ОДБОР ПОВЈЕРЕНИКА – ВЛАДА РАСПУСТИЛА СО

Влада Црне Горе је донијела одлуку о распуштању актуелног сазива Скупштине Општине Тиват и именовању Одбора повјереника који ће до избора и конституисања новог сазива преузети фунцију Скупштине Општине.

У Одбор повјереника именовани су адвокат Спасоје Љесар, инжењер поморства Горан Синдик и службеница локалне управе Милена Ковачевић из Тивта, као и Марко Вукашиновић и Новица Вуковић из Подгорице који су представници Владе.

По Закону о локалној самоупорави, предсједник државе је у обавези да дан након ступања на снагу одлуке Владе о распуштању СО, распише локалне изборе у Тивту, а који ће се, како се очекује, одржати крајем маја, заједно са редовним локалним изборима који ће тада бити у неколико црногорских општина.

Тиватски локални парлемент је распуштен јер дуже  од пола године није одржана сједница. Посљедња је била у јуну 2021. Рад Скупштине блокирали су одборници опозиционих партија ДПС, СДП, СД и ХГИ, који нису долазили на сједнице и недавањем кворума.  У Тивту  од 30.августа 2020. мањинску власт чине коалиција грађанскихх листи Народ побјеђује, Бокешки форум и „Горан Божовић-часно и одговорно за бољи Тиват.“ Њима је подршку у парламенту до септембра прошле године, давао одборник СДП.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here