ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО ХРВАТСКЕ: ДУКИЋ И МАРКОВИЋ НА ПОСТОЉУ

Новљанин Миливој Дукић је освојио бронзану медаљу у генералном пласману, а Илија Марковић златну у конкуренцији једриличара до 21 године на Отвореном првенству Хрватске за олимпијску класу ИЛЦА7, које је одржано у Сплиту од 4. до 6. марта 2022. у организацији ЈК Морнар.

Миливој Дукић, члан ЈК „Југоле Гракалић“, који је три пута учествовао на Олимпијским играма, послије два дана такмичења и три одједрене регате (првог дана није било вјетра), налазио се на трећем месту у генералном пласману. Последњег дана, одједрена је једна регата, а Дукић је успио да задржи сјајан пласман. Злато је освојио Џонатан Ваднаи из Мађарске, сребро Филип Јуришић из Хрватске који је прошле године освојио сребро на шампионату Европе.

Млади и изузетно талентовани Илија Марковић (ЈК „Делфин“) је у конкуренцији једриличара до 21 године, стигао до трона и освоји злато, и одлично осмо мјесто у генералном пласману. Иза себе је оставио Антона Томашевића из Хрватске и Ловра Баколића такође из Хрватске.

О успјеху Миливоја Дукића и Илије Марковића, најбоље говори податак да су на Отвореном првенству Хрватске учествовали асови и теленти какви су Павлос Контидес, који је заузео шесто место, Бенџамин Ваднаи који је био пети, Бруно Гашпић који је био четврти, Божидар Голубић који је заузео девето мјесто….

Једриличари из Црне Горе су наставили да нижу успјехе, а 2022. године је почела заиста сјајно. Наиме, прије  Дукића и  Марковића који су стигли до медаља на Отвореном првенству Хрватске, бронзану медаљу је освојио изузетно талентовани Никола Голубовић на Великог награди Морнара, такође у Сплиту, саопштили су из ЈК „Делфин“ Тиват.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here