ОСУЂЕН НОВСКИ КРНЕВО „БАНАНА-МЕН“ – КРИВ ШТО ПОСВАЂА НАРОД, РАЗДИЈЕЛИ ЗЕМЉУ И ПОДИЖЕ ЦИЈЕНЕ

Судило се данас Банана-мену, новском Крневолу, и за лоше приватизације у Херцег Новом, и за „трговину“ на коју се затварају очи, али и за актуелне политичке „игранке“. Банана – мен је, како то обичаји налажу, морао бити спаљен, мада је томе претходила жустра расправа на карневалском суду између судије Битанге, тужиоца Магиње и браниоца Лимуна.

Судија Битанга је присутне поздравио са „Миииир – дита!“, а онда је чуо шта имају једна и друга страна да кажу. Док је бранилац Лимун био изричит да „ова банана неће својом главом осветит остале банане што су Црном Гором пристизале“ додао је и да је народ сам крив што се овакве лоше ствари дешавају јер мирно гледају на сваки проблем.

– Педесет и три крневола смо зарад неког бољитка уждили, а да ништа истински, нијесмо промијенили. Болница и Бања кап су у препуној чаши. Кад пропадају путеви и плаве нам потоци, кад нас воде ‘’експерти’’ и бране ‘’патриоти’’: Новљанин буљи скрстив’ руке! Ко је млађи, радо гледа, из другога града муке; ал кад завлада немаштина,  и на наша врата покуца: Муке исте! Свак унапријед од страха ћути… Није зато крива Банана, Битанго, проблем је у нама самима: ‘’Пушти ме ста’т’’ – то је наш одговор!, био је основни адут браниоца Лимуна.

Но, тужилац је имао другачије мишљење и оптужио је Банана-мена што је пренуо Новљане из „дивнога сна“ у којем „једни гости одлазе, други долазе“ а „Европа сад донијела пара да се не зна шта ће се с њима урадити“. Санак се кида онда кад је најслађи, додао је тужилац и наставио.

– Црни дане, а црна судбино! О јадно угоститељство угашено! Не преживје твоја ХТП Бока, већ изгоре огњем, ко што ће и свака. Банано човјеколика, да те Бог убије! Мало ти је пола свијета што си својим брашном отровала, но си отров еквадорске своје душе и на Новски туризам избљувала? Мала ти је жртва Бања и Болница, од Ораскома и колектора, све до Првоборца? Ал’ зликовцу еквадорскоме,  Банана мену срамотноме,све препоне мале бјеху,  к циљу доспје великоме: посвађа народ, раздијели земљу,  а васколике цијене диже! Од Европа сад до Европа никад! У новчаник паук гмиже!“, казао је тужилац Магиња.

Стављена је тачка на овај Празник мимозе, казао је судија Битанга, а до наредне на снази ће бити „техничка мимоза“.

У улогама су били глумци Лидија Петроне, Горан Славић и Зоран Тројановић.

У музичком дијелу програма на Шкверу, учествовала је клапа Бока, а суђењу је претходио и дефиле мажоретки, Градске музике Херцег Нови, Мјесне музике Ђеновић и тромбоњера, од главног градског трга до Шкверу, гдје су музиком и испратили одлазак Крневола Банана- мена у заборав и најавили, надамо се, боље дане за град и државу.

Празник мимозе биће званично затворен вечерас у Портоновом у Кумбору https://rthn.co.me/dejan-petrovic-big-band-vas-poziva-na-praznik-mimoze/

3 COMMENTS

  1. Ovaj tekst za sudjenje krnevolu nema veze sa Herceg Novim.Vise bi odgovarao Baru.
    Inace je ovogodisnji praznik mimoze bik odrzan reda radi i statistike radi.Objektivno-najgori do sada,pocevsi od 5-6 standova,onih pijacnih za “ medjunarodnu izlozbu cveca“,pa do ovoga spaljivanja karnevala.Fijasko!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here