ОБУКА ЗА ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ ОД 7. ДО 11. МАРТА

Општина Херцег Нови, у партнерству  са Владом Велике Британије и уз подршку других домаћих и иностраних организација, реализоваће од 7. до 11. марта обуку за жене предузетнице које су се пријавиле након продужења конкурса.

Интересовање за програм подршке  женском предузетништву који реализује ресорни секретеријат са страним партнерима  и даље је велико. То  показује и недавно завршени конкурс, казала је Дарија Банићевић из Секретаријата за туризам, економски развој и инвестиције. 

– У другом кругу пријавило се десет жена и након што је комисија отворила њихове обрасце, утврђено је да су све испуниле услов. Након обуке, комисија ће се сатати, погледаће њихове бизнис планове и дати своје мишљење на то чији је бизнис план најбољи. Потом ће и тренери дати своју повратну информацију, па ће се тада знати коначна одлука ко ће бити финансиран кроз овај пројекат, казала је Банићевић.

Петодневну обуку прошла је прва група будућих предузетница док ће за другу обука почети 7. марта у хотелу Лазуре. Банићевић истиче да је су жене задовољне оним што су кроз радионицу научиле.

– Колико су ме информисале, све су задовољне, стекле су нова знања, искуства, међусобно су се упознале и веома им је драго што су учествовале, без обзира на то какав ће бити коначан исход комисије, објаснила је Банићевић.

Подршку предузетницама које се одлуче на покретање сопственог посла, пружиће Општина Херцег Нови и цијели пројектни тим.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here