ЈАДРАН НАСТАВИО ТРКУ ЗА КВОТУ ЧЕТИРИ

Foto: PVK Jadran

Ватерполисти  Јадрана надиграли су Црвену Звезду 11:9 (5;4, 0:1, 3:0, 4:3) у првој утакмици трећег турнира Регионалне лиге, у Загребу.

Екипа Петра Радановића  је одлична отворила утакмицу. Током прве дионице   предвођени Петковићем  и Данилом Радовићем водили су 4:1. Звезда се није предавала, појачала је степен агресивности у одбрани и са више концентрације одиграла са играчем више у базену, успјела да изједначи на 5:5, што је био резултат  после првог полувремена.

У трећој четвртини Јадран је  поново створио предност головима Јована Вујовића  и Данила Радовића.  До краја треће четвртине није било  голова  и прије последњих  осам минута Јадран има велику предност, 8:5.

Јадран у наставку утакмице није  искористио двије прилике са играчем више. Стефан Пјешивац и Богдана Ђурђић су изједначили резултат – 8:8.

У финишу  утакмице Јадран је успио да прекине налете Звездиних  ватерполиста и  голом  Мартина Гардашевића – 9:8, Гаврил Суботић није успио да изједначи резултат, а Марко Петковић  је минут прије краја постигао гол за 10:8. Врло брзо је Иван Басара успио да смањи на 9:10, а  коначни резултат  је поставио  голман Јадрана,  Дарко Ђуровић, који је био изврстан са 12 одбрана.

Стријелци за Јадран су: Марко Петковић и Данило Радовић по три, Јован Вујовић два, Мартин Гардашевић, Матија Сладовић и Дарко Ђуровић по један.

Голове за Црвену звезду су постигли: Стефан Пјешивац три, Богдан Ђурђић, Иван Басара и Гаврил Суботић по два.

Један од главних конкурената Новљана, Јадран из Сплита, лако је побједио  Будву 17:7 (7:1, 2:1, 3:3, 5:2).

Тренутни пласман: Југ 24, Нови Београд 22, Јадран Сплит 22, Раднички 21, Јадран Херцег Нови 19, Црвена звезда 15, Партизан 12, Приморац 10, Шабац девет, Младост осам, Соларис седам, Морнар један, Будва без бодова.

У наредној рунди, данас у 17:00 сати, Јадран из Херцег Новог игра против Јадрана из Сплита, док се у посљедној утакмици састаје са Морнаром (Сплит).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here