ОО СНП: ГЛАВНИ ОДБОР ПАРТИЈЕ ДА ИСПОШТУЈЕ ИЗБОРНУ ВОЉУ ГРАЂАНА

Општински одбор СНП Херцег Нови упутио је саопштење за јавност у коме наводе да се противе формирању мањинске Владе али да Медија центар партије цензурише усвојене закључке херцегновског одбора. Саопштење преносимо у цјелости:

-На сједници Општинског одбора СНП Херцег Нови, одржаној дана 23.02.2022.године, којој је присуствовао предсједник партије Владимир Јоковић и посланица Данијела Ђуровић, Општински одбор је једногласно усвојио одређене закључке, којима је изражен јасан и недвосмислен став овог Општинског одбора поводом актуелне политичке ситуације у земљи. Медија центар партије је дана 27.02.2022.године на сајту партије и ФБ профилу објавило цензурисане закључке, што је чланство Општинског одбора, на сједници одржаној 01.03.2022.године оштро осудило.

Општински одбор је на сједници од 01.03.2022.године поново једногласно потврдио претходно усвојене закључке и исте проширило додатним закључцима у циљу јасног и презицног информисања јавности о ставовима Општинског одбора СНП Херцег Нови и очувања јединства партије и гласачког тјела у општини Херцег Нови.

Сходно наведеном, Општински одбор СНП Херцег Нови обавјештава јавност да је према Главном одбору СНП ЦГ поставио захтјев да се испоштује изборна воља грађана Црне Горе, исказане на парламентарним изборима од 30.августа 2020.године и да се у складу са наведеним, у оквиру постојеће парламентарне већине тражи рјешење кризе власти у Црној Гори. Такође је постављен захтјев да се одустане од концепта формирања тзв. „мањинске Владе“, као квази категорије коју највиши правни акт, Устав државе Црне Горе, не познаје. Сходно наведеном, у потпуној је супротности са основним принципијелним начелима СНП-а да ова партија након тридесетогодишње борбе против ДПС-а очекује подршку од ове политичке партије за формирање тзв.“мањинске Владе“. Недопустиво је да се оваквим поступцима омогућава амнестија свих оних појединаца и група, који су кроз бројне афере и почињена кривична дјела нанијели огромну штету, на првом мјесту чланству СНП-а, а потом и свим грађанима Црне Горе. У том смислу Општински одбор СНП Херцег Нови искључује сваки вид сарадње са ДПС-ом, како у конститутивном, тако и у гласачком облику.

Међутим, уколико се у оквирима постојеће парламентарне већине не може изнаћи рјешење које ће бити у складу са изборном вољом грађана са парламентарних избора од 30.августа 2020.године, Општински одбор СНП Херцег Нови захтјева од Главног одбора СНП да се опредијели  за једино исправно решење које би водило расписивању ванредних парламентарних избора.

Исто тако, Општински одбор СНП Херцег Нови је предметним закључцима обавезао чланове Главног одбора СНП ЦГ из Херцег Новог да на сједницама ГО СНП гласају и изјашњавају се искључиво у складу са ставовима и закључцима Општинског одбора СНП Херцег Нови.  

На крају, Општински одбор СНП Херцег Нови даје пуну подршку осталим општинским одборима који слиједе и изражавају исто мишљење у вези са изнијетим начином рјешавања актуелне политичке кризе у земљи, наведено је из  Општинског одбора СНП Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here