ВАТЕРПОЛО: ГОЈКОВИЋЕВИ ПУЛЕНИ ПОНОВО НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА

Ватерполо репрезентација Црне Горе, вечерашњом побједом у полуфиналу квалификационог турнира у Ротердаму, изборила је визу за Олимпијске игре и прва је екипа из наше земље која је обезбједила учешће на највећем свјетском такмичењу. У одлучујућем сусрету побједили су одличну репрезентацију Хрватске 14:12 (3:2, 2:3, 3:4, 2:1, петерци 4:2).

Вечерас је виђена права драма, али наши момци су показали да су добар ватерполо материјал и у дуелу против једне од најјачих свјетских екипа, наставили серију добрих резултата. Ток утакмице био је неизвјестан, повели су наши голом Петковића, али су Хрвати узвратили преко Јоковића и Вукићевића (2:1). Стефан Видовић, који је проглашен за најбољег играча утакмице, изједначио је, а одлични Попадић у првој четвртини донио је предност Гојковићевој екипи. Играчи селектора Ивице Туцака, који је прије десетак година био тренер Јадрана, су у другој и трећој четвртини били одличан такмац Ивовићу и саиграчима. Полувријеме је завршено 5:5, наши имају предност 7:5 у трећој четвртини, али је хрватска селекција до краја те дионице стигла до гола предности. У последњих осам минута настављена је драматична борба, прво је Спаић изједначио, Вукић вратио предност, али у последњим тренуцима Петковић је изједначио на 10:10.

Црна Гора је имала шансу да у финишу и поведе, али је ипак приступљено извођењу петераца, јер је сусрет у регуларном дијелу завршен 10:10.

У серији петераца, јунак сусрета био је голман Дејан Лазовић који је одбранио шутеве Фатовићу и Букићу. Ивовић, Видовић, Петковић су погодили циљ, док је вечерас одличан Укропина, погодио стативу. У одлучујућем шуту је капитен Драшко Бргуљан овјерио побједу и визу за Токио.

Стријелци за Црну Гору: Петковић, Попадић и Видовић по 3, Укропина 2, Спаић, Ивовић и Бргуљан по 1 гол.

За најбољег играча утакмице, по Фина критеријуму, проглашен је Стефан Видовић.

-Ово је фантастична екипа која је имала свој циљ, а то је одлазак на Олимпијске игре. Сви смо јунаци овог успјеха, јер колективном игром смо побједили моћну селекцију Хрватске, казао је Видовић.

Селектор Владимир Гојковић је послије новог великог успјеха у тренерској каријери честитао свим момцима.

-Ово је велики успјех. Сви играчи и на овој утакмици и на турниру су дали последњи атом снаге и нису се штедили у овим доста сложеним условима. Посебно радује игра младих играча који су са старијима постигли зацртани циљ. По четврти пут смо на Олимпијским играма. До сада су освајана четврта мјеста, можда је тренутак да у јулу учинимо нешто више. За постигнуто смо се спремали дуго и потврђено је, још једном, да се велики рад исплати, казао је Гојковић.

Сутра у финалу Ајкулe играју са бољим из сусрета Грчка – Русија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here