ДУХ ПРАЗНИКА МИМОЗЕ НА КАРНЕВАЛУ У ЉУБУШКОМ

НВО Машкаре представљају данас на карневалу у Љубушком Херцег Нови и Празник мимозе, у међународној карневалској поворци у којој ће бити пет група из Хрватске, двије из Словеније те једна из Црне Горе, али и 16 домаћих карневалских група.

Предсједника НВО Машкаре Ивана Пеулића примио је организатор Карневала Јаков Бегић.

Пеулић је на састанку казао да су Машкаре пуноправан члан Федерације европских карневалских градова, због чега су одлучили да се покажу у једном другачијуем свјетлу.

– Када сам упознао Јакова прије пар година и чуо за Љубушки карневал, нисам имао никакву перцепцију како би то могло да изгледа. Овај карневал ће показати свима који су мислили супротно и демантовати све те ружне приче. Љубушки је показао гостопримство, домаћински став. Овдје смо феноменално примљени и подржани од самог почетка до данас – поручио је он и позвао представнике Љубушког карневала да се придруже поворци која ће у Херцег Новом бити уприличена  у петак, 4. марта, на затварању 53. Празника мимозе.

Карневал у Херцег Новом увијек ће радо угостити групу из Љубушког, јер их спаја пријатељство, истакао је Пеулић.

Према ријечима организатора Љубишког карневала Јакова Бегића, ова организација члан је Федерацију европских карневалских градова већ четири године.

– Развијали смо се као мали карневал са дугом традицијом. Све је почело прије 24 године као неки мали карневал локалног типа, тако да ми је срце велико када у нашем граду видим да имамо овакав догађај – казао је он.

Љубушки карневал је ове године трећи пут међународног карактера, информисао је Бегић и најавио вечерњу фешту, која је на програму у селу Прологу надомак Љубушког.

Карневалска поворка улицама овог града у Босни и Херцеговини кренула је у 12:30 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here