НАБАВКА ТОПЛОТНИХ ПУМПИ ЗА ЕКОНОМИЧНИЈЕ ГРИЈАЊЕ

Foto: FB SC Igalo

Спортски центар Игало расписао је нови тендер за набавку и монтажу нових топлотних пумпи, које ће како процјењују смањити рачуне за струју до 40%.

Набавка топлотних пумпи је друга фаза плана побољшања енергетске ефикасности коју су радили са Општином и овлашћеном консултантском кућом, казао је Саво Моровић из Спорстког центра.

-Вриједност топлотних пумпи је 150 000 еура, а средства су обезбијеђена из капиталног Буџета Општине. Очекујемо да ћемо добити добре понуде. Уз цијену, вредноваћемо квалитет и енергетску ефикасност понуђених пумпи, казао је Моровић.Топлотне пумпе које су постављене прије 17 година нису економски исплативе.

-Сада ћемо обратити посебну пажњу да та нова постројења за гријање и хлађење буду што економичнија. Очекујемо да од 35 до 40% смањимо трошкове електричне енергије. Стара постројења која сада мијењамо имала су инсталирсану електричну снагу од 240 киловата , а нова ће имати снагу од 150 киловата. Нова постројења су савремена технологија која имају инвертерске моторе који се постепено пуштају и додатно утичу на рачуне за електричну енергију, објаснио је Моровић.


Отварање понуда биће средином марта.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here