ЗИМА 2022: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Умјерено до потпуно облачно, повремено са слабом до умјереном кишом. Kрајем дана или у вечерњим сатима у већем дијелу земље престанак падавина. Вјетар слаб до умјерен промјенљивог смјера. Јутарња температура ваздуха од 2 до 12, највиша дневна од 5 до 15 степени.

ПРАЗНИK МИМОЗЕ

У оквиру 53. Празника мимозе у Институту др Симо Милошевић у Игалу данас Дјечији маскенбал  од 15 до 17 часова за дјецу до 6 година. Од 17 до 19 часова Маскенбал  за дјецу изнад 6 година.

Вечерас,  у 20 часова  на Тргу Николе Ђурковић најављен је концерт Бунт рок најт/ Bunt Rock night.  Наступиће бендови Лагана среда и Болесна штенад. Бунт је једна од најдуговјечнијих емисија Забавног програма РТС, у чијем су фокусу рок музика и пружање шансе младим, неафирмисаним и демо бендовима из региона. Лагана Среда је шампион посљедње сезоне Бунт рок фестивала, а бенд Болесна штенад одликују тврђи звук и провокативнији текстови, за пробрану публику која воли овакав изражај. Бунт рок ноћ резултат је сарадње Празника мимозе и Херцегновског стрип фестивала.

У понедељак, 21. фебруара, у 19 часова  програм Промоција књиге Босиљке Пушић у Павиљону Градске музике,

СТРУЈА                                                                                                             

Из ЦЕДИС-а за данас нису најавили искључења на подручју општине Херцег Нови.

ДОМ ЗДРАВЉА

Ковид амбуланта ради на Топлој од 10 до 14 часова, суботом и недјељом.  

АУТОБУСКА СТАНИЦА

До 7:30 у наш град су стигли аутобуси компанија Озлем из Лесковца,  Банбус из Београда, Лазаро из Бања Луке.  Очекују аутобус Лалатовић из Модриче, Блуе Лајн из Новог Сада ,Јадран Експрес из Београда и друге превознике.  Са Аутобске станице кренули су Озлем за Београд,   Лалатовић  ка Сарајеву,  док Јадран експрес ка Дубровнику вози у 11:10 и страндардно по реду вожње у послијеподневним часовима,  остали превозници ка уобичајеним дестинацијама.   Мјеста има у свим правцима. Телефон за информације 321 225.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са тиватског аеродрома данас четири лета и то три ка Београду један је реализован, а други су у 15:20 и 15:55 и ка Истанбулу у 10:25 . Као и сваког јутра, реализовани су први летови ка Бечу и Београду из Подгорице, а у наставку дана планирају и два лета ка Београду у 15:15 и 18:55; ка Барселони, Бечу и Истанбулу у 20:15.

АМСЦГ

У већем дијелу земље саобраћа мокрим коловозима .  Видљивост је по котлинама мјестимично смањена због магле. На дионицама које пролазе кроз усјеке упозоравају на  ситније одроне.   Возачима савјетујемо да вожњу прилагоде временским и саобраћајним условима. На дионицама гдје се изводе радови неопходна је додатна пажња јер је измијењен режим вожње.

У временском термину  до 01.04.2022. године употреба пнеуматика за зимску употребу за сва моторна возила је обавезна на путевима гђе је то назначено сигнализацијом без обзира да ли на том путу постоје зимски услови.

За вријеме снијежних падавина забрањен је саобраћај за камионе са приколицом и шлепере на дионицама преко планинских превоја у складу са постављеном саобраћајном сигнализацијом.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу  – на услузи је грађанима непрекидно24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234 999 и 063 239 987.

Возите полако и пажљиво, срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here