PRVE NAGRADE MASKAMA „VOLI VAS VOLI“ I „KOALICIJA MRAK“

„Voli vas Voli“ naziv je grupne maske koja je sa 125 glasova publike osvojila prvu nagradu u ovoj kategoriji na velikom maskenbalu 53. Praznika mimoze u Institutu „Dr Simo Milošević“, a djevojčice iz ove grupe donirale su kompletnu novčanu nagradu u iznosu od 1000 eura za liječenje naše male sugrađanke Eme Hamidović. Drugo mjesto, sa samo dva glasa manje, pripada ekipi koja čini masku „Novid 22“, a treću nagradu osvaja maska pod nazivom „Dritanka i sedam patuljaka“ sa 94 glasa.

U individualnoj kategoriji, prvo mjesto osvojila je maska „Koalicija mrak“ koja je imala 58 glasova publike, na drugom mjestu su „Sestre Sanderson“ sa 23 glasa, a na trećem „Svirena“ uz 12 glasova publike.

Nagrade za pojedinačne su 700, 500 i 300 eura, za grupne 1000, 700 i 500 eura. U Institutu je večeras bilo oko 240 maski iz Mostara, Banja Luke, Trebinja, Skoplja, Vrbasa, Vranja, Ćuprije, Kotora, Tivta, Budve i Herceg Novog.

Odlične utiske nose i gosti i maskirani učesnici, a podijum je bio pun od prvih taktova neprevaziđenih Egzodusa i romantičnog i nadahnutog pjevanja zvijezde večeri Gorana Karana, koji su znali osjetiti puls maskenbala, pa do Lapsus benda.

Uz „Lipa si, lipa“ i „Vitre moj“ počeo je Karan, a dovitljivim i šaljivim komentarima znao nasmijati i dodatno oraspoložiti publiku.

– Nije nas bilo par godina, ova pandemijica nas je malo sredila pa smo ostali u svojim kućama, „podmornicama“, ali tako je bilo. Drago mi je da sam tu. Drugi put je da sam na maskenbalu Praznika mimoze, a bio sam na piciginu i drugim festivalima u Novom. Publika je željna pjesme, vedra i vesela… sjajno!, kazao je za RTHN Karan.

Frontmen i pjevač Lapsus benda Emir Aličković, prvi put je imao priliku da nastupi na maskenbalu.

– Zadovoljstvo mi je što sam na Mimozi u Herceg Novom. Bio sam fasciniran kada sam ušao u salu jer su skoro svi gosti bili maskirani. Nikada do sada nisam bio na maskenbalu. Ljudi su se potrudili, ima svakakvih kreacija. Nadam se da ću i ubuduće dolaziti, ne samo kao izvođač nego i kao gost. Pozivam i ostale da naredni put obavezno dođu na Praznik mimoze, kazao je Aličković.

U istoj sali sutra (nedelja) je na programu Dječiji maskenbal, za mališane do šest godina od 15:00 do 17:00 sati, a za starije od 17:00 do 19:00 sati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here