У ФИЛМУ “ЕЛЕГИЈA ЛОВОРА” И ГЛУМЦИ ИЗ ХЕРЦЕГНОВСKОГ ПОЗОРИШТА

„Елегија ловора”, је дебитантски играни филм редитеља Душана Kасалице, прије неколико година и селектора за студентске филмове на Херцегновском филмском фестивалу. Поклонике филмске умјетности радује свако ново остварење, а у Херцег Новом за то имамо овог пута и додатни мотив. У глумачкој екипи “Елегије ловора” су између осталих и чланови Херцегновског позоришта Лидија Петроне и Зоран Тројановић. Филм би ускоро требало да види и херцегновска публика а већ су, након Подгорице, заказана приказивања у Никшићком позоришту 17. а у барском Kултурном центру 18. фебруара.

У овом остварењу углађени универзитетски професор Филип, у интерпретацији Франа Ласића, одлази са супругом (коју глуми Савина Гершак) на одмор. Након неколико дана проведених у пријатном али монотоном амбијенту хотелске бање, њихов наизглед идеалан брак се завршава. Чини се да Филипов живот пропада, али окован самопоуздањем, он сваку нову ситуацију прихвата са необичном лакоћом.
“Психодрама са елементима мистике” како је својевремено“Елегију ловора“ дефинисао Франо Ласић снимана је на Жабљаку, Дурмитору и у Игалу.
Глумачку екипу чине и Николина Богдановић, Момо Пићурић, Оливера Вуковић, Драгиња Вогањац, Лидија Kордић.
„Елегија ловора” је свјетску премијеру имала на Сарајево Филм Фестивалу. Продуцент је Меандер Филм уз подршку Филмског центра Црне Горе и у копродукцији са Нон-Алигнед Филмс из Београда. Пројекат је подржао и Филмски центар Србије.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here