ОД 26 СЛУЧАЈЕВА ДО НУЛЕ, ПОЛИТИКА ПРОТИВ КОВИДА НА ЗОИ ИМА ЕФЕКАТ

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co. Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Kине.

Више од 10.000 спортиста, новинара и функционера из цијелог света учествује на Зимским олимпијским играма у Пекингу. Одржавање безбједних Игара представља велики изазов за организаторе. Захваљујући строгим и ефективним мјерама против ковида-19, Игре се успјешно одржавају под контролом упркос ризику од инфекције.

Број позитивних случајева у затвореном управљању ЗОИ-а је пао од 26 позитивних 2. фебруара, два дана пре отварања Игара.

Само један позитиван случај пријављен је у затвореном управљању у протеклих 24 сата до понедељка у поноћ, други најмањи случај од почетка затвореног управљања. Ниједан нови случај није пријављен 13. фебруара, што је први пут након што је затворено управљање почело са радом.

“Ситуација унутар затвореног управљања је безбједна. Нема знакова ширења вируса. То је испунило наша очекивања,” рекао је Бриан МкКлоски, шеф Групе медицинских стручњака за ЗОИ у Пекингу, на прес конференцији.

Зимске олимпијске игре у Пекингу су прве зимске игре које се одржавају током глобалне пандемије. Кина предузима низ строгих мјера, ради безбједности спортиста, функционера, међународног медијског особља, гледалаца и свих повезаних особа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here